Converse niet blij met Scapino

ConverseVeel merken zouden blij zijn met een extra verkooppunt. Maar niet Converse: ze is bang dat de verkoop van All Stars via Scapino het merk beschadigd.

In het verleden speelde hetzelfde probleem al eens. V&D wilde tijdens het prijzencircus All Stars onder de normale verkoopprijs aanbieden. En Converse probeerde dit met een rechtszaak te voorkomen. De geschiedenis herhaalde zich nu.

Converse naar de rechter

Op 18 mei daagde Converse Scapino voor de rechter. Aanklacht:Scapino zou inbreuk hebben gemaakt op het merkenrecht. Converse stelde dat goedkope namaak onder haar merknaam was verkocht. Een behoorlijke beschuldiging. En – zo bleek in de rechtszaal – ook een onjuist beschuldigig.

Scapino had via een inkooppartij originele All Stars ingekocht. Van namaak was dus geen sprake. Bovendien vond de rechter de stelling van Converse dat een lage verkoopprijs van All Stars de exclusiviteit van het merk aantast ook niet aannemelijk. Gevolg: claim afgewezen. En Converse werd veroordeeld tot het betalen van de proceskosten en een schadevergoeding…

All Stars nu dus lekker goedkoop?

Helaas, helaas. De rechtszaak behandelde een Scapino-actie uit 2009. Momenteel betaal je dus weer de normale prijs voor Converse All Stars. Het is niet anders 🙂