Converse Schoenen

Converse is een fabrikant van schoenen uit Amerika. Het bedrijf startte in 1908 in Amerika en is vooral bekend door dat ene klassieke paar schoenen: de All Stars.

Veel mensen denken dat Converse zijn naam dankt aan het plaatsje Converse in Louisiana. Dit is echter niet correct. De Converse Rubber Shoe Company komt van oorsprong uit Malden in Massachusetts. De merknaam is te danken aan oprichter Marquis M. Converse. Hij leerde het vak als manager bij een (later concurrent) schoenenmaker. En wist als eigen baas direct onderscheidend te zijn.

converse

De rubberen zolen van Converse

Vanaf de start produceerde Converse schoenen voor mannen, dames en kinderen. In 1910 stond de teller al op een dagelijkse productie van 4000 schoenen. Vanaf 1915 groeide de productie nog verder, onder andere doordat de eerste tennisschoenen op de markt werden gebracht. Zo ontwikkelde Converse zich meer en meer als sportschoenenfabrikant. In 1917 stortte Converse zich op het maken van schoenen voor basketbal. Uit deze keuze zouden uiteindelijk de fameuze All Stars ontstaan.

Converse = Kameleon

Tegenwoordig zijn Converse schoenen vooral bekend als sportmodellen, maar dat was rond 1940 wel anders. Toen richtte de fabriek zich op het maken van kleding voor militairen. Na de Tweede Wereldoorlog kende het succes van Converse geen grenzen: schijnbaar zonder concurrentie werd de sportmarkt gedomineerd tussen 1950 en 1970. Maar daarna kwam een snel einde aan de heerschappij. Nieuwe merken als Nike, Adidas en Reebok streefden het (misschien wel ingeslapen) Converse snel voorbij.

In 2001 ging Converse zelfs failliet, en dat het merk en z’n producten nog bestaat is te danken aan Nike. Dit kocht de voormalige schoenenreus over, maar liet het haar eigen karakter houden.

Bekijk de Converse Collectie

Online schoenwinkel Zalando biedt je een compleet assortiment van Converse:

Op zoek naar Converse schoenen met veel voordeel? Profiteer van de online uitverkoop! Lees ons artikel over de Converse Sale.