De classics van Converse: All Stars

Wat maakt de Converse All Stars tot classics? Simpel: een schoen wereldwijd meer dan 750 mln keer verkopen is al klasse. Maar als je schoen door de jaren nooit  out-dated raakt, dan heb je echt een bijzondere sneaker in handen. 

Aardig aan de Converse All Stars is dat het succes ervan maar in beperkte mate vaconverse1n de oorspronkelijke ontwerpers afkomstig is. Converse was zo slim basketbalspeler Chuck Taylor te strikken om de All Stars te promoten. Een gouden greep.

Chuck Taylor en Converse

Chuck was een man met passie. Hij ontpopte zich tot een ware verkoper van Converse All Stars. Maar dat niet alleen: hij bleef de fabriek ook aanmoedigen het ontwerp te verbeteren. Zo is de kenmerkende ster aan de zijkant niet bedoeld voor branding: Chuck Tayler wilde op die plek een versteviging voor de enkels om meer steun te kunnen bieden. Ook adviseerde hij Converse een anti-slip zool onder de All Stars te zetten. Een verkoper die zo betrokken is bij een product is bijzonder. Niet voor niets spreken we vandaag de dag van Converse Chuck Taylor All Stars.

Allemansvriend

De Converse sneakers zijn een absolute allemansvriend. Ze werden ooit ontworpen voor de sportzaal, primair voor basketbal. Vandaag de dag is het vooral een alledaags kledingstuk dat je overal tegenkomt. Van winkelstraat tot discotheek.  En niet alleen in het Westen van de wereld. Converse All Stars zijn overal ter wereld zeer populair.Er is door de jaren heen een eindeloze rij van copy-cats geweest die namaak All Stars op de markt hebben gebracht. Toch staat het origineel nog altijd als een huis.

Ieder jaar wordt – met respect voor het origineel – een nieuwe collectie Converse all stars op de markt gebracht. Kijk online maar eens bij Zalando: ze hebben een zeer ruim assortiment zodat je geen model hoeft te missen!

Profiteren van de uitverkoop? Ontdek welke webwinkels de meest uitgebreide Converse Sale bieden.