De visie van ECCO

Schoenenfabrikant ECCO werd in 1963 door Karl Toosbuy opgericht in de Deense plattelandsgemeente Bredebro. Toosbuy was jong en onervaren toen hij begon te werken in een schoenenfabriek te Kopenhagen. In diezelfde schoenfabriek was hij later leidinggevende. Toosbuy wilde echter meer en besloot een eigen fabriek voor schoenen te beginnen. Zijn visie om een draagbare comfortabele schoen van hoge kwaliteit te maken zou hij dan nu eindelijk kunnen verwezenlijken.

De visie van ECCO

De visie van ECCOToosbuy zijn visie sloeg aan en ECCO is inmiddels Denemarken ontgroeid. Het merk verkoopt schoenen in ruim negentig landen over de hele wereld en ook de productie is uitgebreid naar andere landen waaronder Portugal, Slowakije, Japan, en Indonesië. Uniek aan ECCO als schoenenfabrikant is dat het alle stappen van het productieproces in eigen handen heeft.
Het leer waarvan veel schoenen gemaakt worden wordt bijvoorbeeld in eigen looierijen in onder meer China, Thailand en ons eigen Nederland geproduceerd. Deze stevige grip op het productieproces heeft ECCO ook in staat gesteld stappen te nemen voor de verminderen van de milieubelasting bij leerproductie. Ook de verkoop heeft ECCO sinds de opening van de eerste ECCO store in 1998 te London nu zelf in handen met ruim 1100 ECCO winkels wereldwijd.

 

Schoenen en meer…

Het leer van ECCO werd ook door andere fabrikanten gewaardeerd en gretig afgenomen door spelers in sportproducten, mode en de auto-industrie. Het is dus niet vreemd dat ECCO zelf ook stappen heeft genomen om andere lederen producten onder de eigen naam te produceren zoals tassen, riemen en portemonnees.
Maar ECCO is niet langer enkel leren schoenen en er worden tegenwoordig ook verschillende stoffen gebruikt voor de schoenenproductie. Ook deze materialen komen de laatste jaren terug in nieuwe hoogwaardige ECCO producten waaronder tassen en sokken.
Door de jaren heeft ECCO een simpele filosofie opgebouwd: wat ze doen doen ze goed en van daaruit bouwen ze voort. Het lijkt te werken.

 

Benieuwd naar de ECCO collectie? Er zijn verschillende websites die de ECCO collectie in hun assortiment hebben. Wij hebben de beste webshops voor je uitgezocht.

 

Webwinkel Verzending Retourneren Retourrecht
zalando Zalando Gratis Gratis 100 dagen
ziengs_logo_breed Ziengs Gratis Gratis 14 dagen
ecco ECCO Gratis boven €49 Gratis 28 dagen

* Gratis wanneer de bestelling wordt opgehaald bij een Shoepoint