ECCO investeert in jeugd

In een wereld waar vergrijzing de overhand heeft, is het belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in de jeugd. Want, zonder jeugd is er geen toekomst. Veel bedrijven investeren al in de jeugd. Ieder op hun eigen manier. De Scandinavische schoenenfabrikant ECCO is een mooi voorbeeld van zo’n bedrijf. Maar, hoe investeert ECCO in jeugd?

ECCO investeert in jeugd

ECCOECCO investeert in jeugd vind het belangrijk dat de jeugd betrokken wordt bij het productieproces van de producten. Daarom geeft men bij ECCO de jeugdige ontwerpers een kans. Door middel van scholing, onderwijs en training proberen zij jeugdige ontwerpers te ondersteunen in hun ontwikkeling. ECCO begeleidt hen in hun opleiding en scholing, onder andere door ze naar opleidingsinstituten zoals het Polimoda International Institute of Fashion Design and Marketing in Florance, Italië te sturen.

Met de kennis en kunde die de jeugdige ontwerpers al bezitten, aangevuld met de scholing en studiebeurzen die ECCO hen aanbiedt, kunnen zij een carrière opbouwen. Iets wat voor jonge ontwerpers normaal moeilijk te realiseren is. De investering die ECCO doet in jeugdige ontwerpers heeft als doel betrokken worden bij het familiebedrijf. Zo houden ze de kennis en kunde binnen de muren, is het verloop van personeel laag, stimuleren ze de werkgelegenheid en zorgt het voor nieuwe inspiratie en een frisse blik binnen het bedrijf.

 

ECCO als bedrijf

ECCO is een van origine Deens familiebedrijf dat is opgericht in 1963 door de familie Toosbuy. De bedrijfsfilosofie is eenvoudig maar heeft grote invloed op de ontwerpen. Het bedrijf wil schoenen creëren en produceren met een hoge mate van comfort. Vandaar dat ECCO schoenen de voet moeten volgen. De voet moet zich niet aan hoeven te passen aan de schoen. Met deze filosofie werkt iedereen binnen het bedrijf, van de familieleden en eigenaren tot de jongste medewerker. Alle neuzen staan dezelfde kant op. Vandaag de dag worden de ECCO producten verkocht in 87 verschillende landen in meer dan 15.000 verkooppunten over de hele wereld. ECCO is uitgegroeid tot een wereldbedrijf met 18.500 medewerkers met 50 verschillende nationaliteiten.