ECCO – maatschappelijk verantwoord ondernemen

Tegenwoordig is MVO een begrip waar veel bedrijven veel waarde aan hechten en heel bewust mee bezig zijn. MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ook het schoenenmerk ECCO doet aan MVO. Maar op welke manier?

ECCO – maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ecco beschikt over uitstekende kwalitiet omtrent de schoenen die zij leveren en zorgt er daarnaast voor dat hij duurzaam is en blijft. Om dit te bereiken heeft ECCO diverse maatregelen genomen.

 

Locaties

ECCO heeft diverse soorten fabrieken en leerlooierijen, verdeeld over landen in Europa maar ook in Azië zijn ze gevestigd. Doordat alle locaties volledig eigendom is van de organisatie ‘ECCO’, is het mogelijk om diverse maatregelen te treffen. Zo kan er zo milieuvriendelijk worden gehandeld en ook de efficiëntie van de bedrijfsvoering intact gelaten.

 

Milieubehoud

ECCO maatschappelijk verantwoord ondernemenECCO zorgt ervoor dat de ontstane chemische stoffen onder een speciaal chemisch beheer vallen. Zodat er veilig en verantwoord met bovengenoemde om gegaan wordt. Ook wordt goed in de gaten gehouden dat het gebruik van chemische stoffen geminimaliseerd wordt. De realisatie hiervan gebeurt door de chemicaliën te vervangen voor producten en/of systemen, welke minder impact hebben op het milieu.

Energiewinning is nodig tijdens de maakprocessen van schoenen. Door hierbij gebruik te maken van de nieuwste technologische middelen, hernieuwbare energie en kosteneffectieve verbeteringen, zal het milieu zo min mogelijk worden aangetast.

Ook water is nodig voor de organisatie. Zo heeft ECCO technieken toegepast voor waterbeheer. Door de hoge en moderne technologische middelen die in gebruik zijn, ontstaat er een ruime vermindering van watergebruik, welke weer lijdt tot vermindering van afvalproductie. Ook het gebruik van speciale productieapparatuur en door gebruik te maken van diverse productieprocessen zullen de milieuvervuiling worden geminimaliseerd.

 

Milieubewust en uitstekende kwaliteit

ECCO houdt op deze manier zo goed mogelijk rekening met de milieuomstandigheden om duurzame schoenen te kunnen ontwikkelen. Hiervoor houden zij rekening door gebruik te maken van de modernste middelen om de schoenen te kunnen produceren. Door bovengenoemde mogelijk te maken, treft u de prijs die voor de schoenen worden gevraagd in de winkel, wel iets hoger dan wanneer u een ander merk schoenen koopt. Maar u bent nu wel verzekerd van een milieubewuste aankoop in combinatie van een uitstekende kwaliteit schoen, waar u jaren plezier aan beleeft.

 

Bekijk de ECCO collectie