ECCO schoenen

Schoenen van uitstekende kwaliteit, die lekker lopen en er ook nog eens mooi uitzien. Dat zijn de schoenen van ECCO. Het merk heeft kwaliteit en comfort hoog in het vaandel staan en slaagt er al jaren in deze combinatie inclusief een mooi design in één product tot een groot succes te brengen. Niet gek dat veel mensen zweren bij ECCO’s.

Het merk ECCO is tegenwoordig in vele winkels te koop. Heb je nou even geen zin om de stad in te gaan om een paar toe te voegen aan je schoencollectie? De online webwinkels bieden dan uitkomst. Wij hebben een selectie van de beste webwinkels voor jou gemaakt, zodat je zeker weet dat je altijd onder de beste voorwaarden je ECCO’s koopt.

Webwinkel Verzending Retourneren Retourrecht
ecco ECCO Gratis boven €49 Gratis 28 dagen
zalando Zalando Gratis Gratis 100 dagen
ziengs_logo_breed Ziengs Gratis Gratis 14 dagen

 

Familie Toosbuy

familie eccoFamilie Toosbuy is de familie achter het schoenmerk ECCO. In 1963 werd schoenenfabrikant ECCO opgericht door Karl Toosbuy, die hiervoor als leidinggevende had gewerkt bij een schoenfabriek in Kopenhagen. De visie van Toosbuy om draagbare, comfortabele schoenen van hoge kwaliteit te maken kon hij niet verwezenlijken bij zijn toenmalige werkgever. Vandaar dat hij ervoor koos om zelf een schoenenfabriek op te zetten en zo was het merk ECCO geboren.

Inmiddels is het populaire schoenmerk Denemarken ontgroeit en heeft het merk verschillende verkooppunten in ruim 90 landen, verspreid over de hele wereld. Ondanks de omvang van het familiebedrijf, willen ze alles in eigen handen houden. Van productie tot verkoop, alles doet ECCO zelf. Het leer bijvoorbeeld komt uit eigen leer looierijen.

ECCO collectie

ecco schoenHet fijne aan de schoenen van ECCO, is dat ze er voor iedereen zijn. De collectie biedt veelzijdige modellen voor zowel dames, heren als kinderen. Van sportief tot stijlvol, en alles wat daar tussenzit, is terug te vinden in iedere collectie van het Deense schoenenmerk.
Dat ECCO kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan is terug te zien in al haar ontwerpen. De schoenen worden gemaakt van de beste materialen en hebben hierdoor een lange levensduur. Ook het loopcomfort wordt zeker niet vergeten. De visie van ECCO; ‘draagbare, comfortabele schoenen voor iedereen’, sluit aan bij de wensen en behoeften van veel mensen. Vandaar de grote populariteit en succes van dit merk.

ECCO en jeugd

Hoewel ECCO zich dus vooral richt op de productie van schoenen en andere aanverwante lederen producten, doet het bedrijf meer. In een wereld waar de vergrijzing alleen maar toeneemt is het belangrijk dat er in de jeugd geïnvesteerd wordt. Want, de jeugd is onze toekomst. Veel bedrijven doen dit, ieder op zijn eigen manier. Ook ECCO investeert in de jeugd.

Door de jeugd te betrekken bij het productieproces, probeert ECCO op haar eigen manier te investeren in de jeugd. Door middel van scholing, onderwijs en trainingen proberen zij jeugdige ontwerpers in hun ontwikkeling te steunen. Het bedrijf begeleidt hen in de opleiding en scholing door ze bijvoorbeeld naar opleidingsinstituten te sturen zoals het Polimoda International Institute of Fashion Design and Marketing in Florance.
Met de kennis en kunde die de ontwerpers al bezitten, aangevuld met de scholing en studiebeurs die ECCO hen aanbiedt kunnen zij een carrière opbouwen. Iets wat voor jonge ontwerpers niet altijd even makkelijk is. Het doel van investeren in de jeugdige ontwerpers is dat zij betrokken worden bij het familiebedrijf. Zo wordt de kennis en kunde binnen de muren gehouden, is het verloop van personeel laag, zorgt het voor nieuwe inspiratie, een frisse blik in het bedrijf en is de zekerheid dat het bedrijf nog lang bestaat een stuk groter.

 

Ben jij benieuwd naar de collectie van ECCO? Kijk dan eens op de online webshop van het merk.