ECCO zet zich in voor stichting vluchteling

ECCO is een bekend schoenmerk. Naast hun focus op de mode/schoenen industrie, doet het merk echter ook iets anders. Het zet zich in voor stichting vluchteling. Deze stichting zorgt al meer dan 30 jaar voor een meer zelfstandig en een beter bestaan voor vluchtelingen en kwetsbare mensen. Ze doen er alles aan om deze mensen te steunen en te helpen ontwikkelen. Wanneer er bijvoorbeeld een ramp heeft plaatsgevonden, is Stichting Vluchteling zo snel mogelijk ter plaatse om mensen hulp te bieden. Ook in het geval van oorlogen of ander geweld staat de stichting klaar. Zij zorgen voor een vorm van onderwijs en hulp in vluchtelingenkampen die in een dergelijk geval zijn opgezet.

ECCO en Stichting Vluchteling

ECCOECCO zet zich in voor stichting vluchteling is meer dan een schoenenmerk. ECCO is hoofdsponsor van het evenement ‘Nacht van de Vluchteling’, een sponsorparcours waarbij het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Vluchteling. Diverse medewerkers van het bedrijf hebben het parcours afgelegd om de stichting te steunen. Daarnaast heeft ECCO nog een social media actie opgezet: voor elke like gaat er een euro naar Stichting Vluchteling. De reden dat ECCO zich heeft verbonden aan Stichting Vluchteling is eenvoudig. Dit Deense schoenenmerk vindt dat de meerderheid kwetsbare personen op aarde, vrouwen en kinderen, gesteund moeten worden.

Award krachtige en voorbeeldige vrouw

Volgens ECCO’s CEO Dieter Kasprzak zegt hierover het volgende: ““Vrouwen en kinderen vormen de meerderheid van de meest kwetsbare bevolking ter wereld. Als we hen willen helpen dan maken onderwijs en medische hulp echt een verschil. Daarom hebben we ervoor gekozen om van vrouwen en kinderen onze eerste prioriteit te maken, terwijl we proberen om van de wereld een comfortabelere plek te maken om in te leven.” Door middel van de uitreiking van een jaarlijkse award aan een krachtige en voorbeeldige vrouw. Deze award is in het leven geroepen in 2008 met als grootste reden om bewustzijn te creëren en aandacht te schenken aan de problemen van de meest kwetsbare mensen op aarde. De prijs is maar liefst 33,500 euro, die de winnares van de award mag schenken aan een goed doel naar keuze om het leven en de ontwikkeling van deze kwetsbare groep te verbeteren.

 

Wil jij nog snel een paar ECCO’s aanschaffen? Bekijk dan het online aanbod in de webshop.