ECCO zoekt het in formaat

We hadden het niet zo van het sympathieke ECCO verwacht, maar het Deense merk zoekt het nu eens in schaal in plaats van in kwaliteit. Ze heeft de grootste ECCO store ter wereld geopend. En groot is het 266 vierkante meter. Daar kun je heel wat schoenen, tassen, riemen en andere lederartikelen kwijt.

Uiteindelijk is deze megastore toch ook wel weer heel erg ECCO. Want de vestigingsplaats is niet een der grote shoppingsteden van de wereld, of een marketing-brainstorm bedachte upcoming markt. Nee, de grootste shop vind je in Denemarken. Daarbij viel zelfs niet de keuze op Kopenhagen, maar op de eigen “woonplaats” van het ECCO-bedrijf: Bredebro. We hebben het maar even voor je opgezocht op Google Maps 🙂

Dubbele functie

De winkel is niet alleen bedoeld om te verkopen aan consumenten. De nieuwe shop herbergt alle collecties, van leisure tot golf. Het is dus een catalogus waar je doorheen kunt lopen. Praktisch ingedeeld, met verschillende productsoorten in verschillende zones.

Daarnaast geldt de Shop der ECCO-shops als een testcentrum. Dit is natuulijk een prachtige plek om innovaties op winkelgebied te introduceren en het effect ervan te monitoren.

Even niet in de buurt van Bredebro?

Het kan natuurlijk zijn dat je voorlopig geen trips naar Denemarken hebt gepland. Dan kun je de complete ECCO-collectie gelukkig ook online bekijken. Er is ook Sale op het moment, dus even langs de online ECCO-store gaan is best een goed idee.