Fred de la Bretoniere chronologie

De kracht van het merk Fred de la Bretoniere is het gebruik van het materiaal. De natuurlijk materialen worden namelijk tijdloos toegepast in al zijn ontwerpen. De collecties van de ontwerper worden gekenmerkt door elegantie, eenvoud en vrouwelijk stoer met aandacht voor draagbaarheid en afwerking. De focus ligt op details.

Fred de la Bretoniere is allang geen onbekende meer en wij van Schoenportaal waren wel eens benieuwd naar wat hij heeft meegemaakt de afgelopen jaren. Daarom dit artikel ‘Fred door de jaren heen’. Lees hier welke ontwikkelingen Fred de la Bretoniere heeft maakt vanaf het moment dat hij begon (in 1970) tot op heden.

1970

Ontwerpen van Fred de la Bretoniere worden getoond aan de in kopers van de Bijenkorf. Bijenkorf is enthousiast en besteld 600 tassen. Tassen worden door Amsterdamse krakers geproduceert. Door de manier van werken en de ontwerpen van Fred de la Bretoniere blijft zijn stijl ook niet onopgemerkt bij de (internationale)pers. De la Bretoniere wordt een bekende schoenen- en tassenontwerper en in 1970 wordt de eerste winkel van de ontwerper in de St. Luciensteeg in Amsterdam geopend.

1976

In 1976 wordt Fred de la Bretoniere uitgeroepen tot Nederlands beste tassen- en schoenenontwerper. Hij wordt zo toonaangevend in de modewereld dat verschillende musea in Nederland zijn originele ontwerpen opnemen in de hun kunstcollectie. De ontwerpen van de ontwerpen worden als stijlicoon bewaard.

2004

In 2004 gaat Fred de la Bretoniere terug naar de casual, nonchalante laarzen die hij in de jaren 80 had ontworpen. Met Shabbies Amsterdam kwam zo een uitbreiding van zijn collectie. Tot op de dag vandaag hebben deze laarzen een casual uitstraling.

 

chronologie

 

2010

In dit jaar wordt Fred door de Italiaanse schoenenindustrie onderscheiden met een award voor vakmanschap. Hij wordt verheven tot Cavalerie in de orde van Santi Crispino e Crispiano, de Italiaanse beschermheiligen van de schoenen- en leerindustrie. Dit om zijn een lange maar succesvolle carrière.

2012

De la Bretoniere lanceert in dit jaar een idee dat jarenlang in zijn hoofd heeft geborreld: Fretons. Dé sneakerlijn van Fred de la Bretoniere. Sneakers van soepel leer met een sportieve look, een rauw randje met of zonder een speels detail. Weer een uitbreiding voor Fred de la Bretonier zijn collectie.

2012 tot op heden

Op dit moment voert Fred de la Bretoniere 3 merken, te weten:
* De Fred de la Bretoniere collectie
* Shabbies Amsterdam
* Fretons
Het is een complete collectie met een sympathieke uitstraling en een klassieke touch. Het designteam van het merk ontwerp naast tassen en schoenen ook allerlei andere aanverwante artikelen van leer. Zoals ceinturen, portemonnees en accessoires. De schetsen voor de producten worden met oog voor detail uitgewerkt en tot betaalbare kwaliteitsproducten in Europa gefabriceerd. In elk item is de hand van de meester herkenbaar. In elk item is namelijk een typische eenvoud van de meester himself terug te vinden.

Ben jij ook benieuwd naar de collectie van Fred de la Bretoniere, Shabbies Amsterdam en/of Fretons? Neem dan een kijkje in het (online)assortiment.