Fred de la Bretoniere : passie voor leer

Fred de la Bretoniere heeft de laatste jaren een steeds groter wordende populariteit in de Nederlandse, maar ook buitenlandse schoenenbranche. Schoenen, tassen en andere producten van plantaardig (ipv chemisch) gelooid runderleer maken deel uit van de brede collectie van Fred de la Bretoniere. Tijd voor een nadere kennismaking. Lees over:

  • de ontwerper
  • de beste webwinkels (tip)
  • alle collecties

De ontwerper Fred de la Bretoniere

De in 1944 geboren Fred de la Bretoniere, heeft aan de kunstacademie gestudeerd. Na deze studie kwam hij toevallig in aanraking met zijn huidige passie, het ontwerpen van producten van leer. Tijdens een verhuizing kwam hij leren polsbandjes en horlogebandjes tegen, die hij verkocht op de Amsterdamse markt. Zo is zijn liefde voor leer ontstaan. Fred de la Bretoniere is begonnen met het ontwerpen van tassen, zijn eerste tas ontwierp hij eind jaren ’70. Het ontwerp is inmiddels 40 jaar oud. Ook deze tas was van plantaardig gelooid rundleer, zoals al zijn producten hedendaags gemaakt worden. In 1986 werd Fred de la Bretoniere, met het ontwerp van zijn maatklomp, uitgeroepen tot beste Nederlandse ontwerper. In 2010 werd hij in Italië benoemd tot Cavaliere de Lavoro, Sante e Crispiano, een award die vakmanschap eert en stimuleert.

Waar te koop? De beste webwinkels

Schoenen en laarzen van Fred de la Bretoniere zijn niet overal te koop. Het merk kiest ervoor alleen via ketens te verkopen die kwaliteit kunnen waarborgen. Wij hebben drie webwinkels met een groot assortiment op een rij gezet en direct de leveringsvoorwaarden voor je vergeleken. Zo maak je altijd de beste keuze!

Webwinkel Verzending Retourneren Retourrecht
assem Assem Gratis Gratis 14 dagen
omoda Omoda Gratis boven €50 Gratis 30 dagen
wehkamp Wehkamp € 5.95 Gratis 14 dagen

 

 

Passie voor leer

Fred de la BretoniereFred de la Bretoniere maakt schoenen onder de noemer: ‘For every sole a soul’. Heel toepasselijk voor een merk dat staat voor leer van betaalbare kwaliteit. De collecties van de la Bretoniere bestaan uit producten die gemaakt zijn van plantaardig gelooid runderleer. Materiaal dat leeft naarmate het gebruikt wordt. Verder maakt Fred de la Bretoniere gebruik van de huid van dieren die gedood worden om hun vlees. Zo wordt er zo min mogelijk van het dier verspilt en worden dieren niet onnodig gedood.

3 merken, 1 visie

Fred de la Bretoniere ontwerpt en produceert onder de noemer ‘3 merken, 1 visie’. De visie is betaalbare kwaliteit, de merken:

  • Fred de la Bretoniere
  • Shabbies Amsterdam
  • Fretons

Ieder merk heeft zijn eigen doelgroep met verschillend gebruiksmoment. Zo staat de Fred de la Bretoniere heren- en damescollectie voor klassiek en modieus, Shabbies Amsterdam voor stoer en casual en Fretons voor sportief. Fred verbindt de verschillende merken met een sympathieke uitstraling en een klassieke touch.

De producten van het merk gaan naar enige tijd een eigen leven leiden doordat de eigen persoonlijkheid van de gebruiker erin wordt gelegd. Zijn schoenen moeten een deel van jezelf worden, zegt hij. Net een spijkerbroek die, naarmate hij meer gedragen is, steeds dierbaarder wordt.

Het designteam van Fred de la Bretoniere bevind zich in een studio in Amsterdam en in Waalwijk. De ontwerpen die ze maken zijn voor de drie merken dames- en herenschoenen, dames- en herentassen, de ceintuurlijn, accessoires en klein lederwaren zoals portefeuilles. Losse ideeën en vlugge schetsen worden in de ateliers met oog voor detail uitgewerkt. De hand van Fred de la Bretoniere zelf is in elk item herkenbaar.

Benieuwd naar de actuele collectie? Bekijk hem online