Gabor schoenen: onweerstaanbaar en veelzijdig

Gabor schoenen winnen jaar na jaar aan populariteit. Wat moet je weten over dit schoenenmerk van Duitse komaf?

De geschiedenis van Gabor start in 1949. Toen richten de gebroeders Bernard en Joachim Gabor onder de rook van Hamburg een eigen schoenenfabriek op. Mooi verhaal is hoe de financiering van het bedrijf tot stand kwam: het goudenzakhorloge van vader Gabor werd ingeruild voor een Singer naaimachine. En zo kon de productie van schoenen starten.

Gabor schoenen en de Amerikaanse inspiratiegabor schoenen

De gebroeders Gabor lieten zich veelvuldig inspireren door ontwikkelingen in Amerika. Zo richten ze het productieproces op Californische manier in: zo kon geproduceerd worden zonder al te grote investeringen in een machinepark te doen. In 1951 werd een ander idee van over-de-plas in de praktijk gebracht: Gabor lanceerde een voor die tijd in Europa unieke machine, special voor het vervaardigen van zolen. De zogenaamde Gabor California’s winnen razendsnel aan populariteit en betekenen een stuwende kracht achter de wereld van Gabor.

Gabor collectie

Inmiddels worden Gabor schoenen over de hele wereld verkocht. Het bedrijf is nog altijd in handen van de familie Gabor, en in de loop der jaren zijn er meer dan 240 miljoen schoenen geproduceerd.

De Gabor collectie bestaat uit:

  • Damesschoenen
  • Kinderschoenen
  • Pantoffels
  • Handtassen
  • Subbrand Rollingsoft (met gebogen zolen)

Bestellen met voordeel

Gabor schoenen zijn niet in iedere winkel te koop, maar online eenvoudig te bestellen. Natuurlijk heeft Zalando met z’n Duitse achtergrond de Gaborschoenen op voorraad, maar ook Thuiswinkel Award-winnaar Omoda biedt de schoenen aan.

Wil je profiteren van de Gabor Sale? Check dan ons artikel over dit onderwerp.