GEOX schoenen – wat je moet weten

Italianen hebben een goede smaak: niet vreemd dus dat het Italiaanse design populair is in de modebranche. Ook GEOX is Italiaans. Het merk is niet per se bekend door z’n design, maar door z’n slimme gebruik van techniek. GEOX schoenen zijn heel populair en daarom in veel verschillende (web)winkels te koop.

.

Wij, als redactie van Schoenportaal, weten dat het soms moeilijk kan zijn om uit al dat aanbod een goede keuze te maken. Op basis van de beste leveringsvoorwaarden hebben wij een vergelijking voor je gemaakt, om er zo voor te zorgen dat jij altijd de beste keuze maakt.

 

Webwinkel Verzending Retourneren Retourrecht
zalando Zalando Gratis Gratis 100 dagen
omoda Omoda Gratis boven €50 Gratis 30 dagen

 

Geschiedenis

Een merk ontstaat niet zomaar, ieder merk of bedrijf heeft zijn eigen verhaal. Dit is ook bij GEOX het geval. Het is moeilijk voor te stellen, maar bij GEOX is het allemaal begonnen met de oververhitte voeten van oprichter en eigenaar Mario Moretti Polegato. Tijdens een wandeling op een van zijn zakenreizen in Nevada was Polegato zacht gezegd niet tevreden over het klimaat en de temperatuur in zijn schoenen. Hij besloot eigenhandig gaatjes te prikken in zijn schoenen met rubberen zolen. Zo werd het basisidee voor GEOX ‘ademende schoenen’ geboren. De jaren die daarop volgden zijn de schoenen verder uitgewerkt en verfijnd. Het uiteindelijke prototype werd aan verschillende schoenfabrikanten aangeboden maar toen bleek dat niemand interesse had in de ‘ademende schoenen’ besloot Mario Moretti Polegato zelf een schoenmerk te beginnen en zijn prototype zelf op de markt te brengen. Zo werd het merk GEOX geboren. En dat heeft goed uitgepakt.

 

De GEOX collectie

GEOXDoordat GEOX zich richt op een brede doelgroep, zijn ze mede daardoor uitgegroeid tot een grote speler in de internationale schoenenmarkt. In de schoenencollectie zijn zowel damesschoenen, herenschoenen als kinderschoenen opgenomen. Van sportieve sneakers tot classy laarzen en van veterschoenen tot sandalen. Voor ieder is er iets wils te vinden binnen de schoenencollectie van GEOX. Voor zowel sportief als stijlvol ben je bij GEOX aan het goede adres.
Alle schoenen zijn natuurlijk uitgevoerd met de ‘ademende techniek’ waar GEOX om bekent staat. Het bedrijf is constant op zoek naar nieuwe technieken om het dragen van schoenen zo comfortabel mogelijk te maken. Ze hebben innovatie dan ook hoog in het vaandel staan.

 

GEOX doet meer…

Hoewel de focus bij GEOX ligt op het ontwikkelen en uitbrengen van schoenen, hebben ze ook een kledinglijn ontwikkelt. Net zoals bij de schoenencollecties, is de kledinglijn zowel voor mannen, vrouwen als kinderen verkrijgbaar in verschillende stijlen. De ‘ademende technologie’ die in de schoenen verwerkt zit, is ook in de kledinglijn gebruikt. Hierdoor wordt voorkomen dat het transpiratievocht natte plekken veroorzaakt. Het vocht wordt afgevoerd maar er komt van buitenaf niks naar binnen.

Naast de schoenencollectie en kledinglijn doet GEOX ook aan sponsoring. Sinds 2011 is GEOX de officiële sponsor van het officiële Red Bull Racing team. Red Bull racing is onder andere actief in de Formule 1. GEOX staat vermeld op de officiële kleding en motorvoertuigen van het team, en heeft schoenen aan de coureurs en de rest van de staf geleverd. Deze combinatie lijkt misschien niet heel voor de hand liggend, maar heeft weer alles te maken met de ‘ademende technologie’ die de schoenen van GEOX hebben. Hoewel de coureurs stil zitten, transpireren ze gedurende de wedstrijd best veel. Door de schoenen van GEOX kan dit vocht worden afgevoerd. Ook de monteurs in de pitstraat zijn veel in de weer. Hierbij zijn comfortabele schoenen van groot belang. Dit maakt de combinatie van GEOX en Red Bull racing tot een perfecte combinatie.

 

Ben jij ook benieuwd geworden naar de collectie van GEOX? Of wil je ook de trotse eigenaar worden van een paar ‘ademende schoenen’ neem dan een kijkje in de online collectie.