GEOX toont wederom Patrick Cox-collectie op Micam

De nieuwe collectie voor aankomend seizoen van GEOX is getoond op de Micam in Milaan. Ook dit jaar toont GEOX wederom een collectie ontworpen door Patrick Cox. Al eerder, in het jaar 2012, zijn de twee een samenwerking aan gegaan met een prachtige collectie als resultaat.

Patrick Cox is een wereldwijd bekend designer met ontwerpen waarin hij traditie met Avant-Garde combineert. De samenwerking tussen Cox en GEOX is logischer dan dat men in eerste instantie zou denken. Cox wil met de innovatieve technologie van GEOX, casual schoenen creëren die tegelijkertijd een ‘coole urban vibe’ hebben. Dit is in zowel zijn voorgaande als nieuwe collectie goed gelukt.

Micam Milaan

Milaan is een van de rijkste steden van Italië en tevens de modestad van de wereld. In Milaan wordt jaarlijks het Micam gehouden. Micam is een van de meest toonaangevende schoenenbeurzen van Europa. Alle grote schoenmerken presenteren ieder jaar weer hier hun nieuwe collectie. Door je schoenencollectie op het Micam te tonen, wordt je collectie met een flinke slag de rest van de wereld ingeslingerd met een grotere afname tot gevolg. Dit is ook het geval bij de samenwerking van GEOX en Patrick Cox. De succesvolle samenwerking had onder andere zijn succes te danken aan de presentatie op het Micam in Milaan.

De collectie

GEOXDit jaar bestaat uit maar liefst veertig modellen en onderscheiden zich van de massa door spraakmakende details. Precies volgens de werkwijze van Cox. Voor de dames zijn er sandalen en sneakers, voorzien van metalen onderdelen, gecombineerd met nikkel en/of slangenleer. Dit in combinatie met de comfortabele en, welbekende, kwaliteit van GEOX zorgt voor prachtige modellen, geschikt voor iedere stijl en gelegenheid.
Voor de mannen is er gekozen om wat meer de fantasierijke uitstraling in combinatie met een militair design te laten zien. Erg spraakmakend, wat ook goed terugkomt in de mocassins. Hier zien we vooral een jaren ’90 stijl ontwerp terugkomen met veel slangen- en krokodillen motieven.

 

Ben jij benieuwd naar de GEOX collectie? Bekijk dan hier de collectie alvast online.