Le Coq Sportif – eigenzinnig en eigentijds

Le Coq Sportif heeft een rijke historie. De eerste Le Coq-producten werden al aan het einde van de 19e eeuw geleverd. Oprichter Emile Camuset wilde vanaf het begin vooral sportkleding maken.

Camuset was een groot liefhebber van atletiek, wielrennen en voetbal. Niet voor niets ontwikkelde hij zijn producten vooral voor deze sporten. Dat deed hij vanaf het begin met succes. Volgens de officiële Le Coq Sportif website kwamen mensen rond 1900 van Engeland naar Frankrijk om de schoenmaakkunsten van Camuset te bewonderen.

De haan van Le Coq SportifLe Coq Sportif

Tot 1948 werd nog merkloos geproduceerd, maar vanaf dat moment kreeg de haan zijn plek op schoenen, shirts en broeken. De haan als symbool was snel gekozen: het is immers het symbool van heel Frankrijk. Door de jaren heen heeft Le Coq Sportif altijd een eigenwijs karakter behouden. Dat is ook mooi te zien op de corporate website die alleen in het Frans wordt aangeboden. Terwijl het merk toch echt een sterke positie in heel Europa heeft.

Net als veel concurrenten ziet Le Coq Sportif haar collectie niet alleen meer verschijnen op sportterreinen: de sneakers en kleding zijn ook veelvuldig te zien op straat.

De collectie van Le Coq Sportif

Bekijk de complete collectie van Le Coq Sportif met een assortiment voor vrouwen, mannen en kinderen.