UGGS : van begin tot nu

De koudere periodes staan weer voor de deur. En hoewel we afgelopen jaren geen ‘echte’ winter hebben gehad, lijkt het erop dat deze winter weer ouderwets koud gaat worden. Tijd om je handschoenen, muts maar vooral die lekkere warme laarzen weer uit de kast te halen. Tijd voor UGGS dus.

UGG Australia is in meerdere (web)winkels te koop. Maar, om er voor te zorgen dat jij de beste keuze maakt op basis van leveringsvoorwaarden, hebben wij een selectie webshops voor jou gemaakt.

Webwinkel Verzending Retourneren Retourrecht
uggs_webshop UGG Gratis Gratis 30 dagen
zalando Zalando Gratis Gratis 100 dagen

 

Begin van UGG Australia

Hoewel de schoenen van UGG Australia bekend staan om zijn warme, met schapenvacht gevoerde karakter is het concept voor deze ‘schapenvacht schoenen’ in een gebied ontstaan wat je niet 1,2,3 zou verwachten. Het is namelijk allemaal ontstaan op het STRAND. Op de oostelijke stranden van Byron Bay ontstond het concept van UGG Australia. Begin jaren 70 waren surfers hier actief hun sport aan het uitoefenen. Het waren de surfers die begonnen met het maken van schoenen van schapenvacht. De oprichter van het merk UGG Australia, Brian Smith, nam het idee van de schapenvachtschoenen in 1978 mee naar Zuid-Californië en zo was het merk UGG Australia geboren.

UGG Australia collectie

UGG AustraliaDe huidige UGG Australia collectie, of UGGS zoals ze in de volksmond genoemd worden, zijn zowel voor mannen, vrouwen als kinderen beschikbaar. Alle producten van het merk UGG Australia zijn te herkennen aan het kleurgebruik (voornamelijk natuurtinten) en de keus voor het materiaal (schapenvachten, suède, leer en/of stof). UGG Australia wil zich segmenteren in de markt als een merk van comfortabele schoenen met gevoel voor stijl. En, na onze mening, is ze dit aardig gelukt. Met hun mooie ontwerp, goede afwerking en fijne pasvorm zijn er vele mensen over de hele wereld verknocht aan de schoenen van het merk UGG Australia. Ook veel bekende sterren lopen op de schoenen van UGG Australia, wat hun populariteit alleen maar verder doet stijgen.

Strijd tegen de imitatiemarkt

Helaas heeft de grote populariteit ook een keerzijde. Net zoals veel andere merken heeft namelijk ook UGG Australia last van de ‘namaak-markt’. Hoewel de imitatie varianten natuurlijk makkelijk van de echte exemplaren zijn te onderscheiden, is er nog steeds een grote markt met imitatieproducten. De namaak varianten zijn een stuk goedkoper dan de echte UGGS en qua kwaliteit zijn de namaak UGGS totaal niet te vergelijken met de originele UGGS. Om ervoor te zorgen dat jij zeker weet dat je te maken hebt met een echt paar UGGS, hebben we hier een lijstje met tips waar je op kunt letten:
– Echte UGGS zijn gemaakt van schapenvacht. Imitatie UGGS van een synthetisch materiaal. Dit verschil kun je ‘ruiken’. Het synthetische materiaal ruikt namelijk meer naar verf/chemisch.
– De echte UGGS zijn voorzien van een merklabel. En hoewel men het niet verwacht, zijn de echte UGGS voorzien van een label met ‘made in China’. De imitatie UGGS hebben een label ‘made in new-zealand’.
– Verder kan je de echte UGGS herkennen aan de zool. Echte UGGS hebben een zool met reliëf en alleen de hak is glad/plat. Bij de echte UGGS loopt dit effect mooi in elkaar over, bij de namaak UGGS zie je dat het als het ware uit twee delen bestaat.
– Verder staat er op de zool van de echte UGGS het woord UGG met een ® er achter. Bij de namaak variant is dit niet het geval. Ook het label op de hak (aan de buitenkant) verschilt. Bij de echte UGGS is het label mooi gestikt en is het lettertype van UGG en Australia hetzelfde. Bij de namaak UGGS is het verschil duidelijk te zien doordat het lettertype verschillend is, de stiksels er als het ware ‘bovenop’ liggen en de letters dikker gedrukt zijn.
– Als laatste tip geven we je mee dat de echte UGGS nooit ‘camel’ genoemd worden. Ook al wordt de kleur in de volksmond ‘camel’ genoemd, zal een aanbieder van de echte UGGS altijd het woord ‘chestnut’ gebruiken.

 

Wil jij verzekerd wil zijn van een paar echte UGGS en daarmee natuurlijk verzekerd zijn van lekkere warme voeten deze herfst/winter? Neem dan een kijkje in het online assortiment en scoor een paar van deze mooie schoenen.

 

Tips van de redactie