Zalando stapt in online Uggs verkoop. Een verrijking?

Als je online Uggs kopen wilde, dan was het zoeken naar een goede webwinkel. Een paar specialisten domineerden de markt. Terwijl de grote webschoenenwinkels kwamen vaak niet verder kwamen dan een beperkt virtueel Uggs schoenenrekje. Tot Zalando kwam… 

Over dit onderwerp hebben we een nieuw artikel geschreven. Lees het direct en kom alles te weten over de online Uggs Sale.

Het Duitse modewarenhuis Zalando raast met grote kracht door de Nederlandse markt. Groot aanbod, onovertroffen voorwaarden, tv-commercials… Zalando weet in korte tijd heel veel terrein te winnen. En sinds kort is hun assortiment uitgebreid met UGG Australia. Geen klein hoekje binnen de website waar een tiental laarzen van het bekende merk worden geboden. Maar direct een compleet Uggs aanbod (198 modellen) voor vrouwen, mannen en kinderen.

Verrijking voor Uggs -liefhebbers?

We hebben het Zalando-aanbod eens vergeleken met één van de sterkste aanbieders die tot nu toe actief was in de verkoop van Uggs: Assem.nl. Wat we zien is dat Assem.nl zich wel enige zorgen mag maken. Het aanbod van Zalando is groot, snel doorzoekbaar en compleet. Levering en retourzendingen zijn gratis (ook bij Assem.nl), maar bij Zalando mag je 100 dagen ruilen. Bij Assem.nl is na 14 dagen retourneren niet meer mogelijk. Assem.nl wint nog wel met het assortiment: ze bieden meer Uggs modellen. Maar Zalando komt toch aardig in de buurt met z’n collectie

Uggs Sale bij ZalandoUggs bij Zalando

Een volgende test deden we bij de prijsstelling: niet onbelangrijk gezien de prijzen van een gemiddeld paar Uggs laarzen. Zalando heeft zich als kersvers aanbieder direct op de Sale gestort. Op 46 modellen worden kortingen geboden tussen de 20 en 55%. Klinkt prachtig, maar hier is Assem.nl nog wel de baas. Niet alleen omdat ze op ieder model laars tijdens de Uggs Sale 50% korting bieden. Maar vooral ook omdat Assem.nl echt de actuele collectie goedkoop de deur uitdoet. Bij Zalando zien we stiekum ook veel zomermodellen de revue passeren. Logisch dat daar meer voordeel op geboden kan worden..

Slotconclusie: bij Zalando gaan ongetwijfeld veel liefhebbers hun Uggs kopen . Maar na enig speurwerk kan toch blijken dat andere webshops een beter aanbod hebben. Wij zijn benieuwd hoe zich dit verder gaat ontwikkelen.