Appelkruimel & Fris; een gloednieuw tof modemerk

Ben jij iemand die altijd serieus bezig is met mode? Of ben jij iemand die wel houdt van een geintje tussendoor? Dan is het nieuwe modemerk Appelkruimel & Fris iets voor jou! Het merk verzet zich tegen iedereen die zichzelf en zijn kledingstijl té serieus neemt en neemt de winkelstraten ook onder de loep. Deze zijn, volgens de oprichters van dit merk, te onrealistisch gevuld met gephotoshopte beelden van vrouwen met te weinig rondingen en mannen met een wasbord. Oftewel: voel jij je lelijk, dan zijn de kledingitems van dit merk je musthaves.

Appelkruimel & Fris

Foto’s: Iris Duvekot

Appelkruimel & Fris

Appelkruimel & Fris is opgericht door Sarah Milo, Baukje Stamm, Daan Dagevos en Wilbert van de Kamp. Ze hebben niet zomaar de naam van dit kledingmerk bedacht, want de naam Appelkruimel & Fris is de nieuwe Abercrombie & Fitch maar dan met een flinke knipoog. Waar Abercrombie & Fitch zichzelf willen positioneren als kledingmerk voor populaire/knappe jongeren (waardoor zij een enorme lading aan kritiek over zich heen kregen toen zij dat bekend maakten) is Appelkruimel & Fris er vooral voor de mensen die zich (wel eens) lelijk voelt of gewoon zo nu en dan een mindere interessante dag heeft.

Waar de lijn van Appelkruimel & Fris uit bestaat? Je kunt er truien, truien voor kinderen, shirts en een tas scoren, die allemaal bedrukt zijn met het merknaam. De inkt van deze print is biologisch verantwoord, net als de truien die van fair trade katoen zijn gemaakt. Kijk, dat mogen meerdere modemerken van ons doen!

Het modemerk zou eigenlijk maar voor een jaar bestaan, maar doordat ze nu al erg bekend zijn geworden zal Appelkruimel & Fris waarschijnlijk langer bestaan.

#echtemensen

En als je dacht dat dat het was, heb je het mis: er is meer! Het grootste deel van de opbrengst gaat namelijk naar Bakkerij Iambe. Deze bakkerij geeft mensen met een beperking een leerplek. Het modemerk noemt deze mensen echte mensen voor wie deelname aan de maatschappij minder vanzelfsprekend is.

Van echte mensen, voor echte mensen dus.