De droom voor elke fashionista: Balmain X H&M

De droom van elke fashionista gaat in vervulling: Het Parijse modehuis Balmain, zal in samenwerking gaan met H&M. Vanaf de aankomende herfst kun je je favoriete items shoppen, die Olivier Rousteing speciaal ontworpen heeft voor het modeketen.

 

Balmain X H&M hebben via de social media hun fans opgeroepen om massaal de hashtag #HMBalmaination te gebruiken. ‘’Ik wil mijn eigen generatie aanspreken, dat is het belangrijkste doe voor mij als designer.’’ Aldus Olivier. ‘H&M geeft me de unieke kans om iedereen kennis te laten maken met de wereld van Balmain, mee te laten delen in deze droom en een wereldwijde #HMBalmaination te creëren: een hashtagbeweging die draait om saamhorigheid. De samenwerking voelde voor mij heel natuurlijk: H&M is een merk waarmee iedereen zich kan identificeren. Het staat voor eenheid en daar kan ik me helemaal in vinden.”

 

Olivier Rousteing is nog maar 29 jaar, en een van de jongste ontwerpers die de samenwerking aangaat met H&M. Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Isabel Marant , Donatella Versace en AlexanderWang gingen de ontwerper al voor

Kun je niet wachten om de collectie te bekijken? Dan heeft het designermerk iets leuks bedacht: Tijdens de Billboard Music Awards presenteerde topmodellen Jourdan Dunn en Kendall Jenner alvast een sneak peak van de collectie. Zij droegen namelijk 2 outfits die dit najaar gelanceerd zullen worden.

Balmain

About Balmain

Balmain is een haute couture modehuis dat werd opgericht door Pierre Balmain. Balmain werd geboren in 1914 in Frankrijk. Zijn vader had een eigen draperie bedrijf en zijn moeder en zus waren eigenaar van een fashion boutique waar hij vaak na zijn vaders dood in 1921 werkte. Hij heeft altijd een liefde voor mode gehad en een oog voor design.

In de late jaren 30’ diende hij in de Franse luchtmacht. Nadat vrede was verklaard, werkte hij bij Lucien Lelong en opende hij zijn eigen modehuis onder zijn naam. Hij bracht zijn eerste collectie in 1945 en zijn eerste geur in 1949 uit.

 

Natuurlijk is het prachtige merk ook nu al te bemachtigen. Echter zijn de prijzen van dit modemerk tegenwoordig niet voor de allerdaagse burger bestemd. De broeken zijn zo’n €900,-, en voor een jasje betaal je gemiddeld €3000,-.

 

De H&M x Balmain-collectie zal vanaf 5 november online en in totaal in 250 H&M winkels verkrijgbaar zijn. Boek maar alvast een camping plekje voor de winkel, want wat zal dit een gekkenhuis worden!