Dit zijn dé mode trends voor lente/zomer 2016!

mode trends

Wohooo! Nog even wachten en dan is het eindelijk weer tijd voor de lente! Maar: wat moet je in godsnaam aan dit seizoen? En wat is er eigenlijk helemaal ‘in’ deze zomer? Wij zetten voor jou alle mode trends bij elkaar die je kunt verwachten! Wist je al dat blote schouders dé gloednieuwe trend is voor het aankomende seizoen? En dat je de kleuren roze & blauw erg vaak zult terugzien?

Roze & blauw

De kleuren roze en blauw gaan we zeker vaak terugzien. Ze zijn nu al uitgeroepen tot de kleuren van het jaar 2016. Need we say more? De kleuren zie je niet alleen apart terug (en dan vooral in pasteltinten), maar je kunt ze ook samen combineren.

Off-shoulder en blote schouders

De gloednieuwe trend voor aankomend seizoen zijn off-shoulder tops oftewel blote schouders. In de lente wordt het weer een stuk warmer dan nu (alles beter dan die freezing kou!) en mogen we eindelijk weer een stukje huid showen. Draag topjes met een elastische hals die je off-shoulder kunt dragen. Shirtjes met blote schouders zul je ook veel spotten, dit zijn shirtjes waarbij een soort ‘uitsparing’ zit bij de schouders; alsof daar een hapje stof ontbreekt.

Stoere bomberjacks

Ze waren al een tijdje hot & happening: de stoere bomberjacks. Aankomende lente/zomer mogen ze weer! Super handig wanneer het niet zo’n warme dag is (helaas hebben we die veel in Nederland). Past stoer goed bij jou? Bekijk dan eens de Sendra uitverkoop, daar zitten allerlei stoere schoenmodellen tussen!

Klassieke blauwe streepjes

Klassieke blauwe streepjes is één van de mode trends die telkens terugkeert. Weet je nog toen de wijde pijpen bijvoorbeeld weer in werden, nadat ze ongeveer twintig jaar waren weggeweest? Vorig jaar waren ruiten helemaal in, dit jaar verschuift dat dus weer naar streepjes. Maar wel vooral blauw-witte strepen. Lekker klassiek!

Schattige strikjes

Strikjes mogen weer! Het liefst zijn dit grote strikken die geplaatst zijn op kledingstukken. Vooral op truien, jurkjes of shirtjes. Deze strikken kunnen functioneel zijn, of alleen voor de sier. Jij mag het bepalen! 🙂

Spaanse invloeden

Strikjes zijn dus helemaal in, maar ook rouches en aangerimpelde stoffen zul je ook veel terug zien. Het is een trend om veel stof te verwerken in de kledingstukken. Vooral rokken bevatten deze zogenoemde ‘Spaanse invloeden’. Hou jij wel van deze trend? Misschien zijn de Spaanse Sendra laarzen dan wel wat voor jou!

Doorzichtige rokken

Rokjes mogen weer uit de kast! En doorzichtige rokken zijn het helemaal, maar nu moet je niet denken dat je hele rokje dan doorzichtig moet zijn. Gelukkig niet! In de lengte van de rokken is deze trend namelijk te vinden: een kortere onderrok wordt gedragen met daarover een langere rok die doorzichtig is.

Durf jij deze mode trends aan?