Hema worsttrui: dé kersttrui van dit jaar

Wil jij origineel komen opdagen bij het kerstdiner, dan heeft Hema de oplossing voor jou. Vorig jaar kwam Hema met het rookworstshirt, een wit t-shirt met rookworsten als opdruk. Omdat de Hema ook bekend staat om haar rookworsten, en dit t-shirt een succes bleek te zijn, lanceert zij nu de Hema worsttrui. Een heerlijke foute trui, geïnspireerd op Bridget Jones. Wie de trui bedacht heeft? Dat is Martijn Nekoui, in een dronken bui bedacht hij het ontwerp.

De Hema worsttrui

Hoe fouter de kerst, hoe beter! Met deze Hema worsttrui ben jij zeker uniek wanneer je aan het kerstdiner zit met je hele familie. De rookworst opdruk zagen we al een keer eerder voorbij komen. Vorig jaar werd een t-shirt met deze opdruk namelijk populair, en deze zomer werd de opblaasbare rookworst van de Hema óók een hit.

MOAM x Hema

De worsttrui is ontworpen door designcollectief MOAM dat bestaat uit drie jonge designers. Initiator Martijn Nekoui richtte het collectief tweeënhalf jaar geleden op als afstudeerproject van zijn studie op het Amsterdam Fashion Institute. Het beroemde worst t-shirt van de Hema was vorig jaar was ook ontworpen door MOAM. Voor de tweede collectie van dit jaar hebben zij talloze mensen geïnterviewd over hun favoriete materialen, kledingstukken, kleuren enzovoorts. Hieruit kwam een feestelijke collectie die vanaf 8 december verkrijgbaar is bij de Hema. Naast de foute trui zijn er dus ook stijlvolle items verkrijgbaar voor vrouwen. De prijzen van de kledingstukken zijn erg goedkoop en variëren tussen de €10 en €20.  MOAM heeft naast de Hema ook samengewerkt met grote namen zoals Viktor&Rolf, Doutzen Kroes, Rijksmuseum en Frans Molenaar.

Limited editionHema worsttrui

Net zoals het rookworst t-shirt van vorig jaar, is de worsttrui dit jaar ook limited edition: er zijn maar 1.000 exemplaren verkrijgbaar. Dat het een grote hit gaat worden, staat al bijna vast. Zo hebben Chantal Janzen en André van Duin bijvoorbeeld al verkondigd dat zij fan zijn. Ook zijn foute kersttruien al een tijdje hip. Gelukkig maar, want het gaat al een tijdje niet goed met de Hema. Acties zoals deze samenwerking met MOAM, moet de warenhuisketen er weer bovenop helpen.

De trui is vanaf 8 december te koop voor 20 euro.