Checklist: Hoe herken je echte Uggs?

echte uggs

Uggs zijn razend populair, maar helaas heeft dat ook een hele grote keerzijde. Er zijn namelijk ontzettend veel neppe Uggs te vinden op de markt die erop gemaakt zodat jij ze bijna niet kunt onderscheiden van echte Uggs. Deze zijn vaak een stuk goedkoper, maar zijn lang niet zo kwaliteitsvol als echte Uggs. Twijfel je of je wel schoenen van het originele merk koopt? Wij zetten in dit artikel alle tips op een rij hoe je neppe Uggs herkend!

Zo herken je echte Uggs

Soms is het best lastig om neppe en echte Uggs van elkaar te onderscheiden. Over het algemeen geldt dat de neppe versie vaak (veel) goedkoper is. Wanneer je ze aanschaft bij Zalando en van Assem, weet je sowieso zeker dat ze niet nagemaakt zijn. Twijfel je nog steeds over jouw aankoop? Dit is onze checklist:

  • Ruik aan de schoenen. Ja, echt: doen! Uggs zijn namelijk gemaakt van schapenvacht. Imitatie Uggs zijn daarentegen niet gemaakt natuurlijk materiaal, maar van synthetisch materiaal. Dit verschil kun je heel goed ruiken. Synthetisch materiaal ruikt namelijk echt chemisch, alsof ze net geverfd zijn.
  • Dit had je niet verwacht: neppe Uggs bevatten een label waarop staat ‘made in New Zealand’ terwijl er op echte Uggs een label staat met ‘made in China’. Toch wil dit niet gelijk zeggen dat ze nep zijn als er ‘made in New Zealand’ op staat. Eerst begon het merk namelijk met het produceren van de schoenen in dit land. Sinds een aantal jaar worden ze gemaakt in China.
  • Kijk eens op de zool aan de onderkant van de schoen. Zie je een ® logo staan? Imitatie Uggs hebben dat logo niet. Ook dit wil niet gelijk betekenen dat ze echt zijn wanneer dit logo er wel op staat. TegenwUGG Australiaoordig worden ze namelijk ook weleens bij neppe varianten op de zool gezet.
  • Bekijk de voering van je Ugg eens goed. Deze is gemaakt van schapenwol, dus deze voelt zachter en crèmiger aan dan de neppe variant. Die bevat juist weer een synthetische voering wat meer op wol lijkt en wat de stof ook dunner en minder zacht maakt.
  • Heb je neppe Uggs in je handen, dan voelt de zool erg stijf aan. De zolen van echte Uggs zijn flexibel. Als je je nagel in neppe Uggs zet, blijft er even een afdruk in staan. Dit gebeurd bij de originele versie niet. Probeer het eens!
  • Over het algemeen geldt ook dat de echte variant mooier is afgewerkt. De stiksels zijn bij de neppe variant niet goed afgewerkt, het ziet er chaotischer uit. Ook het patroon op de zool is mooier afgewerkt: bij neppe Uggs zie je duidelijk een ‘lijn’ waar het patroon ophoudt wat er nogal onafgewerkt uitziet.

Het is moeilijk om imitatie Uggs te herkennen, want tegenwoordig wordt de namaakindustrie er steeds beter in. Wil je toch Uggs scoren in de Ugg uitverkoop die lekker goedkoop zijn en waarbij je je niet druk hoeft te maken of ze nu echt of nep zijn? Bekijk dan ook ons artikel over de Uggs store in Rotterdam!