Nederland klaar om te shoppen

Zaterdag nog gewinkeld? Onze redactie zag grote drukte. En deze drukte is een voorbode voor Koopzondag en het Paasweekend.

Deze voorspelling is gedaan door CBW-MITEX. Volgens hen kunnen modewinkels en woonwinkels in ons land zich verheugen op een aanstaande koophausse.

Ruim 85% van de retailers verwacht een druk winkelweekend. Driekwart van de ondernemers rekent op een forse omzetplus vergeleken met hetzelfde weekend vorig jaar. Nu al lopen veel acties om de consument te attenderen op de voorjaarskleuren en -collecties in de winkels. Daarvan zal de consument dit weekend massaal profiteren. Nederland klaar om te shoppen

De drukte wordt door verschillende oorzaken verklaard. Zo zijn de salarissen net gestort zijn en gezinnen hebben kinderbijslag ontvangen. Daarnaast is het op zondag 5 april in veel steden koopzondag. Bovendien was april in 2008 ook een uitstekende verkoopmaand. De zomerse temperaturen waarvan toen vrijwel de hele periode sprake was, zorgden toen voor ruim 14% meer verkopen in de modebranche. Het voorjaarsweer van afgelopen week zal veel mensen hebben getoond dat er gaten zitten in hun zomercollectie…

De optelsom van deze factoren is dat CBW-MITEX voor dit weekend een positieve omzetverwachting afgeeft. Er gaat een nieuw seizoen van start.