Nederlandse vrouw koopt steeds hogere hakken

Uit onderzoek van schoenenwinkel Sarenza is gebleken dat Nederlandse vrouwen de laatste twee jaar steeds hogere hakken is gaan dragen. Dit is op zich niet zo heel gek: door hoge hakken voelen vrouwen zich vaak zelfverzekerder en sexyer. Maar waarom dragen vrouwen steeds hogere hakken?

Escapisme

De laatste jaren zien we de hakken van schoenen steeds hoger worden. Dit kan aan verschillende aspecten liggen. Eerder zagen we het namelijk ook al gebeuren dat hakken binnen een korte tijd een stuk hoger werden, namelijk in de jaren 30 tijdens de Grote Depressie en in de jaren 70 tijdens de oliecrisis. Ook tijdens de opkomst van het wereldwijde web werden hakken van schoenen groter. Er is niet een direct verband te leggen, maar het lijkt een soort vorm van escapisme te zijn: wanneer het slecht gaat in de maatschappij, betekent dit niet dat je er slecht uit hoeft te zien.

Economische crisis

Nederlandse vrouw koopt steeds hogere hakkenOp deze manier konden en kunnen vrouwen zich zelfverzekerder voelen. Typerend om te zien is dat dit in de huidige maatschappij en de afgelopen twee jaar tevens het geval is. De economische crisis heeft aardig wat mensen getroffen in de afgelopen tijd en juist in deze tijd zien we hogere hakken terugkeren in de garderobes van vrouwen! De vrouw blijft er fabulous uit zien in tijden van economische depressie. Het is niet voor niets dat maar liefst acht op de tien vrouwen zich op en top vrouwelijk voelt wanneer zij hoge hakken draagt. Dat mannen vrouwen op hoge hakken dan ook aantrekkelijk vinden, weten vrouwen maar al te goed. Juist in deze huidige tijd van drukke schema’s en dagen vol stress en werk hebben vrouwen minder tijd om een potentiële partner te ontmoeten. Door op deze drukke dagen alsnog hogere hakken dan normaal te dragen, vallen ze op bij het andere geslacht en hebben ze twee vliegen in één klap. Dit kan ook worden teruggekoppeld aan de vraag waarom vrouwen steeds hogere hakken dragen.

Hak of zonder hak?

Of je nou kiest voor schoenen met of zonder hak, op onze website hebben we in ieder geval veel (online)schoenenwinkels voor je beschikbaar met de beste voorwaarden. Zo weet jij dat je in ieder geval altijd onder de beste voorwaarden schoenen koopt. Benieuwd naar het assortiment? Klik dan op een van de volgende webwinkels:

Webwinkel Verzending Retourneren Retourrecht
assem Assem Gratis Gratis 14 dagen
sarenza Sarenza Gratis Gratis 100 dagen
uggs_webshop UGG Gratis Gratis 30 dagen
zalando Zalando Gratis Gratis 100 dagen
ziengs_logo_breed Ziengs Gratis Gratis 14 dagen
omoda Omoda Gratis boven €50 Gratis 30 dagen
ecco ECCO Gratis boven €49 Gratis 28 dagen
wehkamp Wehkamp € 5.95 Gratis 14 dagen