Nieuw Shabbies store concept in Amsterdam

Shabbies store concept

Shabbies worden tot nu toe alleen verkocht in een gezelschap van een aantal exclusieve schoenwinkels. Ontwerper Fred de la Bretonière wil namelijk niet dat zijn creaties in iedere (web)winkel te koop zijn. Zo houdt hij het merk natuurlijk wel exclusief, maar het is, voor ons als fashionista’s, soms een hele zoektocht naar een paar leuke Shabbies schoenen. Maar gelukkig is er goed nieuws! Er is een nieuw Shabbies store concept ontstaan in Amsterdam en wij vertellen je er in dit artikel álles over!

Dé unieke Shabbies laarzen

Ken jij ze, de populaire Shabbies laarzen? Deze zijn ontworpen door Fred de la Bretoniere. Naast Shabbies is hij ook verantwoordelijk voor het ontwerpen van Fretons, een comfortabele en stoere sneakerlijn, en de officiële Fred de la Bretoniere collectie. Shabbies (wat eigenlijk officieel Shabbies Amsterdam heet) is het merk dat bekend staat om haar nonchalante paardrijlaarzen. Ze zijn waarschijnlijk zo populair geworden, omdat alle schoenen gemaakt worden van hoogwaardige materialen en dus zo ontzettend veel kwaliteit bevatten. En wie wil dat nou niet?

Er zijn heel veel verschillende soorten laarzen te koop, zodat er bij bijna elke gelegenheid wel een paar Shabbies past. Simpel gezegd zijn er twee soorten laarsjes: elegante laarsjes die je bijvoorbeeld onder een jurkje aan kunt doen of naar een speciale gelegenheid kunt aantrekken en stoere laarsjes, die je bijvoorbeeld gemakkelijk kunt dragen naar een festival of gewoon naar school. En gelukkig bestaat er altijd de Shabbies sale nog, waar je de schoenen ook nog eens lekker goedkoop in de Shabbies uitverkoop kunt aanschaffen!

Het nieuwe Shabbies store concept

Toen het internet net in opkomst was, kon je nog Shabbies schoenen bestellen in een online webwinkel. Maar terwijl de hele wereld digitaliseerde, besloot de ontwerper Fred de la Bretoniere zijn webwinkel te sluiten. Waarom? Hij wou zijn merk exclusief houden door het maar op bepaalde plekken verkrijgbaar te laten zijn. En stiekem wou hij de strijd niet aangaan met de grote (online) webwinkels.

In 1970 was De Beijenkorf zó geïnteresseerd geworden in het merk, dat zij 600 Shabbies tassen inkochten (met toestemming van Fred natuurlijk) en deze verkochten in de winkel. De tassen werden gelijk opgepikt door de pers en werden een mega succes. Vanaf toen heeft Fred de la Bretoniere zijn eigen winkels geopend. Alleen daar kon je terecht voor de Shabbies schoenen.

De Beijenkorf in Amsterdam

Toch besloot de ontwerper afgelopen november dat hij graag weer een nieuw shop concept wou. In De Beijenkorf waar het ooit begon (in hartje Amsterdam) heeft hij nu weer een shop-in-shop geopend. Met hand bewerkt hout en lederen details als decor, kun je nu ook de populaire Shabbies laarzen aanschaffen in de Beijenkorf in Amsterdam.

Is Amsterdam te ver weg voor jou? Het nieuwe Shabbies store concept wordt binnenkort doorgevoerd naar álle Beijenkorf-filialen in Nederland. Yay! En natuurlijk kun je ze altijd nog online aanschaffen bij o.a. van Assem en Omoda.