De nieuwe Ugg x Liberty London collectie

Whoaa! Het is zo ver: het merk Ugg komt met een gloednieuwe collectie voor deze winter die nét wereldwijd in de winkels ligt. Het gaat om een limited edition lijn, dat geïnspireerd is op een typisch Brits thema: de Ugg x Liberty London collectie. Al benieuwd geworden? Wij kunnen je alvast verklappen dat deze collectie er lekker stijlvol uitziet!

Ugg x Liberty London

De winter ziet er op dit moment erg somber uit: over ongeveer twee maanden is het pas lente en komen de eerste zonnestralen je weer tegemoet. Tegen die tijd moeten we het doen met Netflix, een zak chips en het afstruinen naar koopjes bij de Ugg store in Rotterdam. Maar wees niet getreurd: Ugg komt nu met iets nieuws, waardoor de rest van de winter niet meer zo saai zal zijn. Er is namelijk een nieuwe limited edition collectie uitgebracht: Ugg x Liberty London!

De Ugg x Liberty London collectie bestaat niet alleen uit de typische Uggs laarzen, maar ook uit pantoffels en toffe regenlaarzen. Deze laarzen, genaamd Sivada en Reignfall, doen ons denken aan het komende festivalseizoen. Ze zijn namelijk met hun gave print onwijs leuk om te dragen tijdens je favoriete festival. Need we say more?

ugg x liberty london

Bron foto: Ugg Australia

Liberty Art Fabrics

De collectie is gemaakt in samenwerking met Liberty Art Fabrics. Dit is een Brits merk met een lange geschiedenis vol met artistieke expressie. Al 140 jaar is het merk razend populair en niet alleen in London, maar over de hele wereld. Liberty Art Fabrics staat bekend om haar kleurgebruik, unieke ontwerpen en vakmanschap. Al deze eigenschappen zijn samengevoegd met de iconische Ugg stijl, en daaruit is de Ugg x Liberty London collectie ontstaan.

Liberty Art Fabrics maakt gebruik van Liberty stoffen. Dit zijn stoffen die bestaan uit bijzondere kleurcombinaties en patronen, die vaak geïnspireerd zijn door de natuur, architectuur en cultureel erfgoed. Het meest opvallende aan de samenwerking van Ugg met Liberty Arts Fabrics, zijn daarom ook de prints die toegevoegd zijn aan de Ugg schoenen. Er zijn twee opvallende nieuwe prints: Strawberry Thief en The Misti. Strawberry Thief is oorspronkelijk ontworpen door Liberty Arts Fabrics in 1883. Het is een klassieke print die bestaat uit sierlijke vogels, die meestal in het rood afgebeeld zijn, en vrolijke bloesems. The Misti is dan weer een print dat is ontstaan in de jaren ’50. Deze print is geïnspireerd op de Japanse kersenbloemen, die vooral uit de kleuren wit en geel bestaat.

Waar kun je ze krijgen?

De eerste items van de collectie kun je al shoppen bij de webshop van Assem.  Ben jij niet zo van de nieuwste trends, maar meer van de koopjes? Lees dan ons artikel over de Uggs uitverkoop, en jij weet binnen no time waar jij goedkope, Classic Uggs kunt scoren!