Nubikk laarzen: voor als je van chique én stoer houdt

nubikk laarzen

Laatst schreven we al over het super hippe, nieuwe merk Nubikk. De laatste collectie die ze uitbrachten, vonden wij helemaal geweldig. Maar deze collectie bestond vooral uit sneakers. Maar wist je dat dit merk ook hele toffe laarzen in haar collectie heeft? Deze Nubikk laarzen zijn echte musthaves voor iedereen die van chique én stoer houdt. Kijk je mee?

Het Nederlandse merk Nubikk

Nubikk schoenen zijn op dit moment de nieuwe pareltjes op het gebied van schoenen. In het jaar 2012 lanceerde het merk haar eerste collectie. Het begon allemaal met dameslaarzen, maar al snel kwamen daar ook sneakers voor dames en heren bij. De Nubikk collecties sloegen al vanaf het begin goed aan bij trendbewuste mannen en vrouwen. De bedenkers van het merk, Daan Baeten en René Chabot waren ook erg verrast met de snelheid waarmee ze de markt veroverden. Hoe ze het uiteindelijk toch gelukt is? Ze hebben vooral het merk centraal laten staan, want de collectie is toch de beste marketing die je kunt hebben. Daarnaast heeft internet en social media ook ontzettend goed geholpen bij het verspreiden van het merk. Ook kozen ze zorgvuldig de winkels uit die de Nubikk schoenen mochten verkopen.

Waar de naam Nubikk vandaan komt? De naam is afgeleid van een leersoort dat de naam nubuck draagt. Dit leersoort heeft een glad oppervlak, doordat de nerflaag erg zacht is afgeschuurd. Dit is te vergelijken met suede, maar nubuck is een steviger materiaal. Nubuck heeft wel een fluweelzachte uitstraling en dit vind je ook terug in een aantal Nubikk laarzen.

nubikk laarzen

De speciale Nubikk laarzen

Voor vrouwen bestaat het assortiment van Nubikk schoenen onder andere uit hippe laarzen en enkellaarzen. Ze bevatten veel details als gespjes, studs, ritsen en strikjes. Je hebt keuze uit laarzen die er érg chique uitzien en sommige laarzen zien er weer heel erg stoer uit. Waar de bedenkers van het merk hun inspiratie vandaan halen? Die vinden ze overal. Op de catwalk, op reis, bij vrienden en bij bekende bloggers. Wanneer ze iets leuks spotten, passen ze dat toe in hun collecties. De schoenen zelf worden bedacht en ontwikkeld in ons eigen land en in Europa worden ze geproduceerd. Het leer, de zolen en accessoires van de Nubikk laarzen komen uit Italië. Het land dat bekend staat om zijn aandacht voor details.

In drie jaar tijd heeft het merk al een echte klassieker: de Nubikk Leva laarjes. Deze laarsjes zijn al ontzettend vaak verkocht in Europa. Ze zijn vorig jaar gelanceerd in de Nubikk najaarscollectie (misschien kun je ze nog wel scoren in de Nubikk sale!). De Leva laarzen zijn korte laarsjes en zijn in twee verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Wat deze laarsjes zo herkenbaar maakt? Het speciale reliëf die de schoenen bevatten.

Shop ze nu online

Wil jij ook leuke Nubikk laarzen scoren? Dat kan! Je kunt terecht bij o.a. Omoda, Zalando en van Assem. En wil je schoenen in de uitverkoop bekijken? Lees dan ons artikel over de Nubikk sale.