Samenwerking Van den Assem en Wehkamp

Internetgigant Wehkamp is in april een samenwerking aangegaan met oud concurrerend familiebedrijf Van den Assem Schoenen. De samenwerking van Van den Assem en Wehkamp heeft als doel meer merken aan hun klanten aan te kunnen bieden. In eerste instantie gaat het om 50 merken uit het assortiment van Van den Assem die via de Wehkamp site besteld kunnen worden. In het najaar zal dit aantal verhoogd worden naar 100 nieuwe merken.

 

Samenwerking Van den Assem en Wehkamp : dubbel voordeel

De samenwerking tussen Van den Assem en Wehkamp brengt Wehkamp internationale merken als UGG Australia en Tommy Hilfiger en nationale toppers als Shabbies Amsterdam en Fred de la Bretoniere in het assortiment. Deze en andere merken uit het assortiment van Van den Assem werden al veelvuldig gezocht op de website van Wehkamp. Van den Assem krijgt in ruil toegang tot de ruim 1,7 miljoen vaste klanten van Wehkamp in een samenwerking die op deze manier voordeel voor beide partners heeft.

 

Van den Assem

Samenwerking Van den Assem en WehkampFamiliebedrijf Van den Assem Schoenen werd in 1910 opgericht in Rotterdam en is inmiddels in handen van de derde generatie. Naast de 16 fysieke winkels, heeft Van den Assem ook een eigen webshop. Verder experimenteren ze de laatste jaren op verschillende manieren met het outlet principe. Ten viering van het 100-jarig jubileum in 2010 werd er een pop-up outlet voor UGG Australia geopend. Recent is een UGG Australia-outlet aan de Assem website toegevoegd. Behalve schoenen heeft Van den Assem ook tassen en accessoires in het assortiment.

 

Wehkamp

Samenwerking Van den Assem en WehkampHet grootste online warenhuis van Nederland was voorheen bekend van postorders en catalogi. In 2006 werd de overstap gemaakt naar een bedrijf met internet als belangrijkste kanaal en sinds 2010 komt de gehele omzet van Wehkamp uit internetactiviteiten. De ruim zeven miljoenen pakketjes die het bedrijf jaarlijks naar de klanten verstuurd bevatten behalve schoenen en kleding ook elektronica, huis- & tuinbenodigdheden, verzorgingsproducten en sport & vrijetijdsartikelen.