Shoppen wordt een stuk duurder volgend jaar

Slecht nieuws voor alle shopaholics en fashionista’s. Volgend jaar wordt het shoppen namelijk een stuk duurder vergeleken met afgelopen jaren. Het gaat vooral om kleding en schoenen, voorspelt ABN Amro. Zelf kunnen we er niets of nauwelijks aandoen, behalve dit jaar nog flink inslaan bij al je favoriete (web)winkels. Benieuwd waarom het shoppen duurder wordt?

Prijsstijging

Pech voor alle shopaholics is het zeker. Het staat nu al vast dat de prijzen van kleding en schoenen volgend jaar een stuk duurder worden. Een mega grote prijsstijging is het niet (gelukkig), maar een middagje shoppen gaat je zeker meer kosten dan normaal.

Het volgende is namelijk aan de hand: door de aanhoudende prijsstijging van de dollar wordt deze een stuk meer waard dan de euro. Dat betekent dat alle modezaken te maken gaan krijgen met hogere inkoopkosten. Hierdoor stijgen de prijzen van kleding en schoenen. Daarnaast nemen ook nog eens de loonkosten toe in de landen waar de producten worden gemaakt. Waarschijnlijk zijn we dan volgend jaar 5 tot 10 procent meer kwijt aan bepaalde producten.

Pure noodzaak

Deze prijsverhoging is pure noodzaak voor de modewinkels. Zij zijn de afgelopen jaren ook flink getroffen door de crisis, waardoor zij flink wat winst hebben misgelopen. Wat betreft de crisis ziet het er weer goed uit voor Nederland. Door ABN Amro wordt er voorspelt dat de consumptie van Nederland weer gaat stijgen. Ook wordt er ingeschat dat de prijsverhogingen geen invloed hebben op het koopgedrag van de consument.

Wij van de redactie vinden het enorm jammer dat de prijzen van kleding en schoenen gaan stijgen. Wil jij nog profiteren van de lage prijzen van kleding en schoenen, sla dan nu tot eind december nog je slag bij kledingwinkels zoals Zalando, O’ModaWehkamp en Assem.