Veel mensen dragen verkeerde maat schoenen

Als je tegenwoordig een winkelcentrum inloopt heb je enorm veel keus uit schoenenwinkels. Wanneer je dan eindelijk een keus hebt gemaakt tussen de winkels, loop je tegen een andere moeilijke keus aan. Namelijk het kiezen van een schoen naar je eigen smaak. Schoenen heb je in allerlei soorten. Zo heb je open en dichte schoenen, schoenen met of zonder hak, sportschoenen enz.

Allerlei maten

verschillende schoenenSchoenen zijn er ook in allerlei maten, maar daarin heb je vrijwel geen keus in. Want een schoenmaat moet natuurlijk wel bij je voeten passen. Je denkt dan gauw dat de keus in schoenmaat gemakkelijk gemaakt is, omdat je je eigen schoenmaat wel kent.
En toch gaan veel mensen bij het maken van die keus de fout in. Uit onderzoek van het British College of Podiatry onder tweeduizend volwassenen mensen is gebleken dat een derde van de mannen en de helft van de vrouwen schoenen dragen die niet goed passen. Dat een schoenmaat kan veranderen door zwangerschap of verwondingen zijn veel mensen zich niet bewust van.

Voetproblemen

Het dragen van een verkeerde schoenmaat kan voetproblemen met zich meebrengen op zowel korte als lange termijn. Het dragen van te kleine schoenen of schoenen die te strak zitten zorgen op korte termijn voor onder andere ingegroeide teennagels en blaren.
Dit soort problemen veroorzaken veel pijn en kunnen alleen verholpen worden door schoenen aan te schaffen die wel goed passen.

Op lange termijn kan het dragen van schoenen die niet goed passen, zorgen voor vervorming in de botten. Wat op den duur weer kan leiden tot levenslang pijn en moeite met bewegen. Verder kan het ook chronisch kniepijn veroorzaken en een slecht houding.

Om dit soort problemen te voorkomen dien je bij het kopen van schoenen dus niet alleen te kijken naar wat mooi of modieus is, maar gaat de voorkeur eerst uit naar het vinden van de juiste schoenmaat voor je voeten.

Schoenen kopen

Houdt er dus rekening mee met kopen van schoenen, dat het heel belangrijk is dat u de juiste maat koopt. Weet u de juiste maat van uw schoenen? Ga dan online op jacht naar een paar nieuwe voor je collectie. Wij hebben de webwinkels met de beste voorwaarden voor je geselecteerd zodat jij altijd weer dat je op de juiste manier koopt.

Webwinkel Verzending Retourneren Retourrecht
assem Assem Gratis Gratis 14 dagen
sarenza Sarenza Gratis Gratis 100 dagen
uggs_webshop UGG Gratis Gratis 30 dagen
zalando Zalando Gratis Gratis 100 dagen
ziengs_logo_breed Ziengs Gratis Gratis 14 dagen
omoda Omoda Gratis boven €50 Gratis 30 dagen
ecco ECCO Gratis boven €49 Gratis 28 dagen
wehkamp Wehkamp € 5.95 Gratis 14 dagen