Ziengs komt met nieuw winkelconcept

Ziengs komt met een nieuw winkelconcept. Begin september zijn er in Zwolle en Veenendaal de eerste winkels geopend volgens het nieuwe concept. Hiermee komt de schoenketen deels terug op de oude formule ZiengsXP dat in 2012 werd gelanceerd. In dit artikel lees je wat het vernieuwde winkelconcept inhoudt.

Ziengs komt met nieuw winkelconcept

Met het vernieuwde concept wil Ziengs boven het gemiddelde gaan uitstijgen. In het concept is ruimte voor servicepunten in de winkels. In deze servicepunten is het bijvoorbeeld mogelijk om je schoenen te laten poetsen. Ook staat de technologie, aankleding en sfeer in de winkel meer centraal dan daarvoor.

In het ZiengsXP concept, dat in 2012 werd geïntroduceerd, werd er in de winkels gebruik gemaakt van staalelementen en karton. Er is gebleken dat deze combinatie de schoenen geen goeds deden, in het vernieuwde concept is hier dan ook geen ruimte meer voor. Kijkend naar de Nederlandse consument, wordt het in het vernieuwde concept ook wat drukker aan producten. Nederlanders houden van snuffelen en door verschillende productgroepen te combineren wordt er een mooier geheel gevormd. Ook het tapijt is een vast element wat ook weer in het vernieuwde concept terug komt.

Technologie

Zoals gezegd is er in het nieuwe concept veel aandacht besteed aan technologie. In alle winkels komen touchscreens te hangen zodat zowel klanten als werknemers de producten kunnen bestellen die niet in de winkels voorradig zijn. Op de planning staat ook dat er digitale reclameborden in de etalages komen te hangen, hierop kunnen steeds andere dingen afgebeeld worden. Verder wordt ook de nieuwe webwinkel in oktober gelanceerd.

Dat er een nieuw concept is, is natuurlijk heel mooi maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de producten die Ziengs verkoopt. Dat is hoofdzakelijk schoenen. Populaire merken die in de Ziengswinkels worden verkocht zijn GEOX en ECCO. Ben jij benieuwd naar de nieuwe collectie van GEOX of ECCO, bekijk deze in de online webwinkel.