Over ons

Schoenportaal heeft de doelstelling consumenten inzicht geven in de bestelvoorwaarden van online schoenenwinkels. Om dit te bereiken voeren wij twee keer per jaar het onderzoek Online schoenen kopen uit.

Waarom Schoenportaal?

Het aantal online aanbieders van schoenen groeit sterk. Traditionele schoenenwinkels strijden om de gunst van de klant met nieuwe webshop-concepten en fabrikanten. De schoenen en laarzen die de verschillende aanbieders leveren zijn niet zelden gelijk. Maar de voorwaarden waaronder ze geleverd worden, kunnen sterk verschillen.

Schoenportaal wil de online markt van aanbieders van schoenen transparanter maken. Dit in een markt waar door onderzoeksbureaus (op basis van consumentenreviews) en vergelijkingssites (die op prijs per product vergelijken) al de nodige transparantie is gebracht. Wij willen hieraan nieuwe informatie toevoegen.

Schoenportaal constateert dat de webwinkels die bij consumentenonderzoek en in vergelijkingssites als beste worden gepresenteerd, niet altijd voorop lopen in het bieden van gunstige bestelvoorwaarden. Omdat deze voorwaarden vaak door consumenten als voldongen feit worden gezien, krijgt dit weinig tot geen aandacht.
Met ons onderzoek willen we in de eerste plaats voor consumenten inzichtelijk maken hoe groot de verschillen in voorwaarden kunnen zijn en welke financiële gevolgen dit heeft. Daarnaast is ons onderzoek vanwege het terugkerende karakter een monitor die marktontwikkelingen en concurrentietrends kan signaleren en rapporteren.

Contact

Adres

Schoenportaal

Regentesselaan 7

7311 AB Apeldoorn

 

https://schoenportaal.nl
Facebook