Hoe onderhoud ik mijn Sendra laarzen?

Sendra. Een merk dat voor veel mensen geen onbekende meer is in de schoenenwereld. Het van origine Spaanse schoenenmerk ontwerpt en produceert schoenen en laarzen die voor 92% met de hand gemaakt worden. Ieder paar Sendra schoenen of laarzen worden voorzien van een unieke code. De laarzen van Sendra zijn stoer, uniek en kwalitatief sterk. De aankoop van een paar Sendra laarzen geven je de garantie dat je jaren lang plezier hebt van een goed paar schoenen die zich helemaal naar jouw voeten vormen. Maar, het is natuurlijk wel zo prettig om te weten hoe je je Sendra laarzen zo lang mogelijk mooi houdt. Daarom geven wij je in dit artikel tips hoe je je Sendra laarzen het best kan verzorgen.

Hoe onderhoud ik mijn Sendra laarzen?

SendraSendra laarzen worden voornamelijk gemaakt van leer. Leer is een natuurproduct, namelijk de huid van dieren. Door leer, net zoals onze eigen huid, goed te verzorgen blijft hij op zijn mooist. Een goede verzorging verlengt de levensduur van het leer en dat is natuurlijk wat we willen voor onze mooie Sendra laarzen.
Voor een goede verzorging is het belangrijk dat het leer beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Vuil en vocht zijn voorbeelden hiervan. Door speciale middelen hiervoor te gebruiken hou je je leren laarzen op zijn mooist. Maar, voordat je je laarzen gaat behandelen is het belangrijk deze eerst goed schoon te maken. Het beste kun je hiervoor een doek of zachte borstel gebruiken. Bij het schoonmaken van je laarzen is het het verstandig om geen gebruik te maken van water. Water zorgt er namelijk voor dat het leer stug wordt.

Als je je laarzen goed schoon en droog hebt, kun je je laarzen gaan behandelen met het daarvoor bestemde onderhoudsmiddel. Gebruik hier GEEN keukenolie, zoals slaolie of zonnebloemolie, voor. Deze oliën onttrekken namelijk de kleur uit het leer. Wrijf het onderhoudsmiddel in met een zachte doek of kwast. Belangrijk hierbij is dat je beter het middel goed in kan smeren, dan dat je het er dik op smeert. Laat de olie goed intrekken. Voordat je je laarzen weer aantrekt is het slim om de laarzen nog even af te nemen met een droge doek. Zo weet je zeker dat er geen olie meer aanwezig is.

Kleur herstellen

Hoewel je je leren laarzen altijd goed hebt verzorgd met de juiste producten, kan het voorkomen dat door het dragen je Sendra laarzen naar verloop van tijd minder worden qua kleur. Om de kleur van het leer te behouden of te herstellen kun je er voor kiezen een verzorgingsproduct op kleur of kleurwas te gebruiken. Dit zijn de bekende schoenpoets of crème op kleur.

 

Sendra laarzen in de herfst en winter

De zomer is voorbij en de herfst en daarop volgende winter is weer in aantocht. Seizoenen die gepaard gaan met koude maar vooral nattere dagen. Je leren Sendra laarzen zijn ideaal tegen kou en vocht, je voeten blijven namelijk lekker warm. Maar, het leer van de laars wordt daardoor natuurlijk wel nat. Het is belangrijk dat je je Sendra laarzen niet te dicht bij een warmtebron neerzet om te laten drogen. Het leer droogt hierdoor uit en wordt heel stug. Ook blootstellen aan fel zonlicht is niet verstandig, dit kan namelijk verkleuring en uitdroging veroorzaken.

 

Ben je toch toe aan een paar nieuwe Sendra laarzen of wil je je collectie Sendra verder uitbreiden? Neem dan een kijkje in de online collectie.