Sendra; het verhaal achter het merk en de laarzen

De laarzen van het merk Sendra zijn razend populair en niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. De signature look van Sendra bestaat uit een western look; iets wat het merk uniek maakt. Hoge laarzen en enkellaarzen worden geproduceerd die door veel Nederlanders gedragen worden. 92% van alle laarzen worden met de hand gemaakt en niet alleen de laarzen zijn populair, ook de riemen van dit merk worden veel gedragen. In dit artikel lees je alles over dit merk!

 

Andres Sendra

Het begon allemaal in 1913. Andres Sendra, zoon van een leerlooier, kwam terug uit Amerika en begon in Spanje met het ontwerpen van cowboy laarzen. Hij was geïnspireerd geraakt door een reis naar de Verenigde Staten en terug in Spanje begon hij zijn eigen bedrijf. Rijlaarzen en cowboylaarzen waren de eerste schoenen die hij verkocht. Niet alleen in Spanje, want hij breidde al snel zijn bedrijf uit naar Amerika en Duitsland. Hij begon met het ontwerpen van nieuwe collecties, zo kregen zijn laarzen in de jaren ’80 een bikertintje. Snel daarna volgde er een Sendra winkel in New York en Milaan.

Tegenwoordig wordt het Spaanse familiebedrijf niet meer gerund door Andres, maar Javier Sendra. De nieuwe collecties van de laarzen zijn modieuzer en zo zijn er bijvoorbeeld ook enkellaarsjes te koop. De kwaliteit van de laarzen zijn nooit achteruit gegaan, er wordt nog steeds leer gebruikt die van de beste kwaliteit is.

 

Het assortiment van Sendra

Nog steeds komen er nieuwe collecties uit, die iedere keer vernieuwend zijn. Het assortiment van Sendra is daardoor ook erg breed. Zo kun je kiezen uit een stoere bikerlook, of juist een elegante enkellaars. Ook voor mannen zijn er laarzen te koop: de Chelsea boots zijn vooral populair door de donkere leerkleuren.

Waar het merk ook vooral om geroemd wordt, is de kwaliteit van de laarzen. De laarzen zijn dus handgemaakt, en het kost maar liefst 250 stappen (!) om een laars te maken die van goede kwaliteit is. Een van de stappen die moeten worden uitgevoerd, wordt de ‘Goodyear Sewing’ genoemd.

Je kunt heel gemakkelijk de laarzen van Sendra online kopen. Je vind ze in zeer veel webshops, maar de grootste collecties vind je o.a. bij Assem.nl en Spartoo.