Spaanse Sendra laarzen

Op zoek naar een mooie laars? Groot kans dat je uitkomt bij de Spaanse Sendra laarzen. Een oorspronkelijk merk dat wereldwijd een mooie positie heeft opgebouwd.

Het begon allemaal in 1913. Sendra richtte zich vanaf het begin volledig op de laarzenproductie: westernlaarzen, paardrijlaarzen en laarzen voor millitairen. In 1950 kreeg het bedrijf een belangrijke impuls. Veel Amerikaanse producenten wilden hun producten inkopen in Spanje vanwege de kwaliteit van de laarzen en de relatief lage prijzen. Zo maakte ook Sendra de stap naar de VS.

Sendra Laarzen modieussendra

De fabrikant houdt zijn traditie in ere, maar gaat wel volledig met de tijd mee. De collectie past in het modebeeld en het gebruik van (soms heftige) kleuren wordt niet geschuwd. Deze moderne laarzen worden nog altijd door vakmensen gemaakt. Het vraagt veel handwerk om een Sendra laars te maken. En het vak van schoenmaker bij Sendra gaat vaak over van vader op zoon.

Laars met comfort

De speciale manier waarop Sendra haar laarzen maakt komt niet veel voor in de wereld. Ze noemen het productieproces “Goodyear Welt” en het vraagt 250 (!) stappen om een laars in elkaar te zetten. Wat levert dat nu op? Volgense de fabrikant een laars die zich optimaal aanpast aan je voet. En daardoor meer comfort biedt dan schoeisel van concurrenten. Of dat zo is, dat oordeel je zelf.

Sendra laarzen zijn niet op iedere straathoek verkrijgbaar. Maar je kunt de complete collectie online bekijken en bestellen.

Lees ook: