De ideeën van Fred de la Bretoniere

Fred de la Bretoniere. De man en ontwerper die van zijn naam een handelsmerk heeft gemaakt. Met een steeds groter wordende populariteit wilde we wel eens weten wat de ideeën van de ontwerper zijn. Lees hier: de ideeën van Fred de la Bretoniere.

 

De ideeën van Fred de la Bretoniere

Fred de la Bretoniere begon op zesentwintig jarige leeftijd met het verkopen van lederen polsbandjes aan hippies op het Waterlooplein. De jonge kunstenaar had een kistje met vooroorlogse horlogebandjes gevonden in een oud atelier in de Rozemarijnsteeg en verkocht deze op de markt om bij te verdienen. De la Bretoniere was al gauw door zijn voorraad heen. Vanuit hier kwam het idee om zelf lederen bandjes en riemen te gaan maken, die hij vervolgens verkocht aan kleine Amsterdamse boetiekjes. Zes jaar later werd Fred de la Bretoniere uitgeroepen tot beste schoenen- en tassenontwerper van Nederland.

 

A soul for every sole

De ideeën van Fred de la BretoniereInmiddels is de la Bretoniere eigenaar van een succesvolle winkelketen en heeft hij met zijn label zowel Nederland als het buitenland in zijn greep. Het motto van de Hollandse ontwerper luidt: ‘a soul for every sole’. Kwaliteit en vakmanschap staan voor Fred de la Bretoniere centraal: “Mijn schoenen en tassen zijn ontworpen om je beter te voelen, met elke stap die je zet”. Nagenoeg al zijn producten zijn gemaakt van hoogwaardig, plantaardig gelooid runderleer. Door de natuurlijke manier van leerverwerking krijgen de schoenen en tassen van De la Bretoniere mettertijd een doorleefde look. Want De la Bretoniere houdt van soepel en robuust leer dat “vooral niet te mooi” is. Fred de la Bretoniere slaat een brug tussen de kunst en het ambacht. Enerzijds is hij een ambachtsman die zijn vak tot in de puntjes beheerst, anderzijds is hij een kunstenaar die authenticiteit en vernieuwing ademt. Dankzij die unieke combinatie is Fred de la Bretoniere al meer dan veertig jaar een begrip in de internationale modewereld.

 

Benieuwd naar de collectie van Fred de la Bretoniere? Wij hebben een selectie gemaakt van de beste webshops. Kijk snel en kies zelf.

Webwinkel Verzending Retourneren Retourrecht
assem Assem Gratis Gratis 14 dagen
omoda Omoda Gratis boven €50 Gratis 30 dagen
wehkamp Wehkamp € 5.95 Gratis 14 dagen