De kwaliteit van Shabbies

Shabbies is de succesvolle schoenenlijn van Fred de la Bretoniere. De schoenen van dit populaire schoenenmerk zijn gemaakt van de beste materialen en dat zorgt voor schoenen van uitstekende kwaliteit.

 

 

 

De kwaliteit van Shabbies

Shabbies worden gemaakt van echt leer. Net zoals alle andere collecties van Fred de la Bretoniere. Echt leer is soepeler en ademt beter dan kunstleer. Hierdoor hebben leren schoenen een hoger draagcomfort en is de levensduur ook langer.

 

Plantaardig looien

De kwaliteit van ShabbiesDe schoenen van Shabbies Amsterdam bestaan vooral uit plantaardig gelooid leer. Plantaardig looien is een natuurlijke manier van leerverwerking, dat al eeuwenoud is. Bij plantaardig looien gebruikt men plantaardige extracten. Dit looiproces duurt langer, maar heeft veel voordelen. Het plantaardig looien van leer is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de kwaliteit van de schoen. Dat is voor Fred de la Bretoniere de belangrijkste reden om voor plantaardig gelooid leer te kiezen. Plantaardig gelooid leer heeft een betere structuur, is elastischer en ziet er mooier uit. Het leer krijgt een mooiere glans en in de loop van de tijd krijgt het door het dragen en de lichtval mooie schakeringen. Daarom zijn schoenen van Shabbies een echte kwaliteitsschoenen, die jarenlang meegaan en mooi blijven.

 

Chemisch looien

Leer wordt vaak chemisch gelooid. Dit houdt in dat de dierenhuiden door inwerking van conserveringsmiddelen, waaronder chroomzout, houdbaar worden. Een nadeel van chemisch looien is het dat het leer krimpt en hierdoor minder elastisch wordt. Het gebruik van chroomzout geeft een negatieve kwaliteit van het leer en is ook nog eens slecht voor het milieu. Om deze redenen maakt Fred de la Bretoniere hier ook geen gebruik van.

 

Geen dieren om hun huid gedood

Sommige mensen zijn tegen het dragen van leer, dit omdat ze niet willen dat een dier gedood wordt voor hun kleding. Shabbies gebruikt echter het leer dat vooral afkomstig is van runderen die geslacht worden voor hun vlees. Er worden zo dus geen dieren speciaal om de huid gedood.

 

Shabbies sale

Op dit moment is de sale in volle gang .Veel winkels bieden de consument hoge kortingen aan om zo van hun huidige collectie af te komen. Ook de Shabbies sale is in volle gang. Tijdens deze sale worden de Shabbies met korting aangeboden. Dit kan vele tientjes per paar schelen. Benieuwd naar de webshops? Wij hebben de beste webshops voor je uitgezocht.

Webwinkel Verzending Retourneren Retourrecht
assem Assem Gratis Gratis 14 dagen
omoda Omoda Gratis boven €50 Gratis 30 dagen
wehkamp Wehkamp € 5.95 Gratis 14 dagen