Shabbies laarzen en tassen met klasse

shabbies logoVoor stijl en klasse zijn we in Nederland niet alleen afhankelijk van de internationale modewereld. Shabbies laarzen en tassen meten zich met het beste uit de wereld.

Ontwerper Fred de la Bretonière is een bekende naam in het fashion wereldje. In 1976 werd hij uitgeroepen tot beste schoenen- en tassenontwerper van Nederland. En dat niveau heeft hij altijd vast weten te houden. Zijn creatie Shabbies zijn niet in iedere (web)winkel te koop. Er wordt slechts geleverd aan een gezelschap van exclusieve schoenwinkels. Waar kun je online het beste terecht? Wij maakten een vergelijking op basis van leveringsvoorwaarden.

Webwinkel Verzending Retourneren Retourrecht
Assem Gratis Gratis 14 dagen assem
Omoda Gratis boven €50 Gratis 30 dagen omoda
Wehkamp € 5.95 Gratis 14 dagen wehkamp

Shabbies Amsterdam

ShabbiesDe basis van het huidige merk Shabbies Amsterdam werd door Fred de la Bretonière gelegd toen hij nog gold als een beloftevolle ontwerpen. Met de ontwerpen wist hij direct een koperspubliek aan zich te binden. Soms maakte hij zelfs maatwerk voor een klant. Maar altijd met gebruik van nieuwe productietechnieken en (vooral) het gebruik van hoogwaardige grondstoffen.

Een Shabbies laars met eigen karakter

Er is een Shabbies laars voor iedereen. De collectie biedt modellen voor vrouwen, mannen en kinderen. In opvallende, maar ook in neutrale kleuren. Het ontwerp is al sprekend, maar een subtiel aangebracht logo laat er helemaal geen twijfel meer over bestaan dat het gaat om een echte Shabbies. Bekijk nu de complete Shabbies collecties online.

Lekker winkelen

Schoenen en tassen van Shabbies Amsterdam zijn door heel Nederland verkrijgbaar in prachtige brand stores. Deze winkels van ontwerper Fred de la Bretoniere bieden de mooiste producten uit de collectie met een grotere collectie op voorraad dan andere partijen kunnen leveren. Je bent specialist of je bent het niet. Waar de winkels te vinden zijn? Er zijn drie brandstores in Amsterdam, maar ook vestigingen in Arnhem, Den Bosch, Den haag, Groningen, Haarlem, Maastricht en Utrecht. Daarnaast is er een voorzichtige stap over de grens gemaakt. ook in Antwerpen kun je een Shabbies store bezoeken.

Webwinkel gesloten

Nog niet zo heel lang geleden kon je de Shabbies-collectie ook online bestellen bij de maker. Maar terwijl de hele wereld digitaliseert, besloot Fred de la Bretoniere z’n webwinkel te sluiten. De (officiële) reden is dat Fred niet wil concurreren met de tussenhandel. Klinkt sympathiek, maar waarom open je dan wel eigen brandstores? Aannemelijk is dat de online concurrentie gewoon te groot is. Clubs als Wehkamp, Assem en Omoda verslaan vraagt veel geld en expertise. Fred is die strijd niet meer aangegaan. Maar gelukkig kun je bij de genoemde partijen nog volop kiezen uit al het moois dat Shabbies te bieden heeft.

Update: de webshop van Shabbies is inmiddels weer geopend. Toch weer concurrentie voor de tussenhandel dus 🙂

Collecties

Shabbies richt zich voornamelijk op de productie van dameslaarzen en tassen. Enkellaarzen en hoge laarzen zijn er in vele uitvoeringen te krijgen. In het verleden was er ook een Shabbies lijn voor mannen-laarzen, maar dat lijkt voorbij. We hebben er geen officiële persverklaring over gevonden, maar aannemelijk is dat het merk zich gewoon sterker heeft ontwikkeld voor vrouwelijke doelgroepen. Zoek je nog meer van Shabbies? Wat te denken van riemen, portemonnees, telefoon- en tablethoezen. Allen vervaardigd van hoogwaardig leer. Keuze genoeg!

Infographic

Wil je de hele historie van Shabbies nog eens rustig bekijken? Onze infographic toont je alles wat je wilt weten.

Shabbies Infographic

Deel deze infographic op je site