Shabbies strijdt tegen namaak

Grote merken kunnen flink last hebben van illegale kopieën. Eens in de zoveel tijd trommelen A-brands als UGG Australia dan ook een leger advocaten op om valse producties aan te pakken. Dan stampt een special team een illegale markt op om fakies in beslag te nemen. Je ziet het met regelmaat. Maar het is niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat.

Daarom waren wij gecharmeerd van de aanpak van Shabbies Amsterdam. Zij kozen voor een vrolijk alternatief. Geen serieuze mannen in pakken die triestig de noodklok luiden over zoveel piraterij. Nee, in plaats daarvan een bonte stoet protesterende Shabbies – aanhangers die tijdens de Vogue’s Fashion Night Out in Amsterdam als demonstratie richting het Amsterdamse centrum trokken. Ze hebben het zelfs vastgelegd op film zodat we via Facebook kunnen nagenieten.

Het aardige van deze actievorm is dat je als consument toch nog eens even nadenkt. En dat het Shabbies ook weer extra op de kaart zet is natuurlijk mooi meegenomen.

Shabbies tegen NamaakHoe herken je namaak?

Eerlijk gezegd kunnen we ons maar weinig voorstellen bij mensen die namaak kopen terwijl ze denken “the real thing” in handen te hebben. Allereerst moet je denken: als een product normaal meer dan € 200 kost en jij kunt het krijgen voor – zeg – € 50, dan mogen alle alarmbellen wel gaan rinkelen. Daarnaast is er natuurlijk de plek waar je koopt. Loop je op een gezellige markt waar naast tassen & schoenen ook patserhorloges worden verkocht? Of kies je voor een winkel met een compleet assortiment van je favoriete merk?
Iedereen die wel eens namaak heeft gekocht weet: het plezier is maar van korte duur. De kwaliteit van kopieen is vaak om te huilen. Niet alleen qua pasvorm en comfort. Maar ook het design is na 1 of 2 keer dragen onherkenbaar. Spaar dus liever even door. Of wacht op de Shabbies Sale.