Coccinelle onderhoud

Een Coccinelle handtas koop je in de eerste plaats voor het prachtige design. Maar je krijgt daarbij een product van hoogwaardige kwaliteit. De Italianen gebruiken alleen hoogwaardig, onbehandeld leer. Hoe houd je zo’n prachtig product in zijn oorspronkelijke staat?

 

coccinelle5Het leer van je Coccinelle handtas

Een aantal tips. Vocht is de grootste vijand van je tas: maak je leren tas dus niet met water schoon. Wordt je handtas toch nat door regen (geen zeldzaamheid in Nederland), maak ‘m dan zsm droog. Dat kan met een droge doek, maar Coccinelle adviseert zelfs verder te gaan: drogen met een normale föhn vinden ze een goed idee.

Ook bij het opbergen van je handtas moet je scherp op vocht letten: dit kan schimmel veroorzaken. Zeker als je je handtas in een vochtige ruimte gooit. Laat je tas ook altijd opdrogen voor je ‘m opbergt.

Dat leer kan verkleuren wanneer het doorlopend aan zonlicht wordt bloodgesteld hoeven we niet te schrijven toch? Dat wist je al.

 

Onderhoud je kunststof of nylon tas

Minder kwetsbaar dan leer, maar toch reden genoeg om er zorgvuldig mee om te gaan. Stel je tas niet bloot aan extreme hitte. Niet bij verwarmingen ophangen of laten broeien onder de autoruit op een hittegolf-dag…

Pas ook bij deze tassen op met water: denk daarbij ook aan de (stoffen) voering: die wil je ook niet in het vocht dompelen.

En een open deurtje tot slot: niet schoonmaken met oplos- of schuurmiddel…

Veel plezier met je Coccinelle handtas!

assem tassen