Vans Sneakers

Schoenen die vragen om actie. Dat zijn de Vans sneakers, BMX- en skateboardschoenen. Een merk dat is gestart in 1966, maar nu populairder lijkt dan ooit.

Grondlegger van het huidige Vans is Paul van Doren. Van Doren startte in California met drie partners een eerste winkel. In die winkel werden alleen zelf geproduceerde schoenen en sneakers verkocht. Een merkstore avant la lettre. De eerste schoenen die destijds werden verkocht, zijn nog altijd te koop. Ze staan bekend als Vans Authentic.

Kleurrijke Vans Sneakersvans

In de jaren zeventig veroverde Vans de harten van skateboarders en BMX-rijders. Met name de heftige kleurcombinaties werden zeer populair. Dat bleek ook wel uit de omzet: Vans groeide tot 70 eigen winkels in California en verkocht wereldwijd via dealernetwerken. In de jaren tachtig ging alles een stuk minder. Van Doren trok zich terug, nieuwe bewindvoerders voerden een onverantwoorde groeistrategie, en zo ging het bedrijf in 1983 failliet.

Na een periode van stilte pakten de oude oprichters de draad weer op. In 1988 kwamen Vans sneakers weer op de markt. Sinds die tijd is het bedrijf al meerdere malen verkocht, maar de zoon van Paul van Doren (Steve) bewaakt van binnenuit het erfgoed van zijn vader.

Fans van Vans

Tegenwoordig biedt Vans een uiteenlopend assortiment van sneakers voor dames, heren en kinderen. Ook wordt een aanvullende kledinglijn op de markt gebracht. Bekijk direct de volledige Vans collectie online.